Leonard Doroftei, audiat la Înalta Curte: "Acum am primit citația"

257
Leonard Doroftei, audiat la Înalta Curte:

Articole recomandate

Leonard Doroftei s-a prezentat, azi, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Acesta a fost citat, în calitate de martor, pentru a fi audiat în dosarul Gala Bute.

Leonard Doroftei a ajuns, miercuri, la ICCJ, alături de avocatul său. Întrebat de jurnaliști de ce a venit abia acum la audieri în dosarul Gala Bute, fostul campion a declarat că abia acum a fost citat.

"Acum am primit citația. Mă bucur acum", a precizat Doroftei, fără a face alte declarații.

Tot miercuri, la Înalta Curte de Casație și Justiție au ajuns și Elena Udrea și Rudel Obreja.

Dosarul "Gala Bute" a fost deschis în primăvara anului 2012, la sesizarea Departamentului de Luptă Antifraudă. Existau suspiciuni că, în spatele galei de box, în care Lucian Bute l-a întâlnit pe francezul Jean-Paul Mendy, ar fi avut loc o deturnare de fonduri. Principalul suspect era Rudel Obreja, președintele Federației Române de Box de la acea vreme. Anchetatorii bănuiau că ar fi fost de acord ca evenimentul sportiv să fie organizat de o firmă care îi aparține și așa ar fi primit 8 milioane de lei, bani plătiți de Ministerul Dezvoltării și Turismului, condus atunci de Elena Udrea, scrie romaniatv.net



Potrivit procurorilor, toți banii erau inițial destinați brandului tustic al României, însă doar 92.000 de lei au fost folosiți în acest scop. Restul ar fi fost fost cheltuiți de Rudel Obreja pentru a organiza evenimentul. Procurorii au extins ancheta în acest caz, iar la începutul anului, în dosar a apărut și numele fostului ministrul al Dezvoltării, Elena Udrea. Procurorii DNA au acuzat-o de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă de fraudare a fondurilor europene.

În rechizitoriul trimis judecătorilor Înaltei Curți apar și alte șase persoane: Ion Ariton, Ștefan Lungu, Ana Maria Topoliceanu, Gheorghe Nastasia, Dragoș Boțoroagă și Tudor Breazu. Procurorii susțin că o parte din banii negri primiți de Elena Udrea ar fi ajuns și la Partidul Democrat Liberal.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1247 secunde