Caz cutremurător la Constanța

Licean cu picioarele rupte după ce a căzut de pe acoperișul școlii

1191
2
O după-amiază petrecută cu prietenii, la un meci de fotbal, s-ar fi putut termina tragic pentru un adolescent de 15 ani. Acesta a căzut de pe aco-perișul Liceului "I. N. Roman", între clădirea școlii și cea învecinată, iar pompierii s-au străduit mai bine de jumătate de oră să-l scoată. 

Ieri după-amiază, în jurul orei 15,00, cadrele medicale de la Serviciului Județean de Ambulanță au primit un apel disperat, de la un copil, care îi anunța că amicul lui a căzut de pe liceu. În câteva minute, la fața locului au ajuns echipajul SMURD, cât și militarii de la Descarcerare. Strigătele adolescen-tului, aflat în chinuri, răsunau în în-treaga zonă; avea ambele picioare fracturate și orice încercare a pompierilor de a-l mișca îi provoca dureri îngrozitoare.

În cele din urmă, după aproxi-mativ 40 de minute, oamenii legii au reușit să-l prin-dă pe copil în coarde și să-l ridice pe acoperișul liceului, de unde l-au coborât pe o targă. "Intervenția a fost dificilă, pentru că distanța dintre cele două clădiri, unde a fost prinsă victima, era des-tul de mică, de 30 - 40 de centi-metri. Până la urmă, a reușit o doctoriță să intre, să ajungă la el, să-i acorde primul ajutor și să-i administreze un sedativ pentru calmarea durerilor. Este bine că s-a terminat cu bine, copilul este conștient", a declarat maior Ioan Sârb, împuternicit la șefia Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.

S-a urcat după minge

Abia după ce au reușit să-l scoată pe copil dintre clădiri, s-au lămurit și oamenii legii prin ce împrejurări ajunsese acolo. "Jucam fotbal în curtea liceului și a dat mingea pe școală. L-am întrebat dacă merge după ea și a spus că da, mai ales că nici nu era mingea noastră și trebuia să o dăm înapoi. S-a urcat pe gard, apoi s-a agățat cu mâinile de marginea clădirii mai înalte, de lângă școală, dar în loc să sară pe acoperiș a alunecat între clădiri. Imediat am sunat la ambulanță și am fugit în stradă să o aduc", a afirmat Cristian N., amicul și colegul de clasă al lui George T., subiectul pățaniei de mai sus.

Demn de menționat a fost, însă, și răspunsul victimei, atunci când a fost întrebată cum de a ajuns între cele două clădiri: "Cu talent!", a fost primul răspuns oferit de copil.

Potrivit cadrelor medicale, în urma incidentului, adolescentul și-a fracturat ambele picioare, astfel că a rămas internat în spital, pentru acordarea îngrijirilor me-dicale de specialitate.

Comentează știrea

Miruna
16 ianuarie 2012
lol

intrebare..intrbatoare...de ce se construiesc cladirile asa apropiate?

men
16 ianuarie 2012
Raspuns ...

Ca sa cada prostii intre ele ! ... Daca cladirile nu erau apropiate era posibil ca acum pustiul sa fi fost mort ,fereasca Dumnezeu !

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
Stire din Eveniment : Copil de 12 ani, dispărut din 23 August
Vineri, 13 Ianuarie 2012
Stire din Eveniment : Incendiu devastator în cartierul CET
Pagina a fost generata in 0.5685 secunde