Licitație de 20 milioane lei la Administrația Porturilor Maritime

830
Licitație de 20 milioane lei la Administrația Porturilor Maritime - traficmasiniaglomeratiedn39const-1349194523.jpg

Articole de la același autor

Compania Națională "Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța urmează să efectueze o licitație în vederea atribuirii unui contract în valoare de aproape 20 de milioane de lei pentru construirea unei bretele rutiere care va face legătura între sudul portului Constanța și Drumul Național (DN) 39 (Constanța - Mangalia). 


Zona în care cele două drumuri se vor lega și vor fi efectuate lucrările de construcție se află pe raza unității administrativ-teritoriale a comunei Agigea. Mai exact, traficul rutier, în special cel greu, urmează a fi efectuat pe acest nou drum pentru care CN APM Constanța pune la bătaie suma de 20.705.441 de lei - valoarea estimată (fără TVA) a contractului ce urmează a fi încheiat în urma efectuării licitației. Data limită de depunere a ofertelor este 19 noiembrie 2012, iar criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut. 


Vor fi construite două pasaje superioare
Potrivit datelor privind contractul, lungimea bretelei rutiere va fi de 3,2 kilometri și va cuprinde două pasaje superioare, unul cu lungimea de 117,21 metri și patru deschideri (24 m + 30 m + 30 m+ 24 m), iar altul cu lungimea de 94,40 m și trei deschideri (24m + 40m +24m). Lucrările vor cuprinde și modernizarea drumului existent de acces către zona de sud a portului (DN 39A), pe o lungime de 1,4 km. 
De precizat că principalele modalități de finanțare și plată vor fi: 69,25% de la Fondul European de Dezvoltare Regională și 30,75% de la bugetul de stat. 


Garanție de 200.000 de lei
Garanția pentru participarea la licitația ce va avea loc la data de 19 noiembrie este în cuantum de 200.000 de lei și va fi emisă de o societate bancară sau o societate de asigurări. 
O primă condiție de calificare la licitație este ca ofertantul să nu fi fost condamnat în ultimii cinci ani, printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă, pentru fraudă, corupție, spălare de bani ori activități criminale. De asemenea, printre altele, este necesară și o declarație pe proprie răspundere semnată de reprezentantul legal, un cazier judiciar al operatorului economic, precum și cazierul judiciar al administratorului sau directorului general al societății ofertante.
Pentru persoanele juridice române, documentele se vor prezenta în original, copie legalizată sau copie conformă cu originalul, iar pentru persoanele juridice străine, documentele se vor prezenta în original sau copie conformă cu originalul și vor fi însoțite de traducere autorizată și legalizată. 
Reprezentanții CN APM Constanța fac și o serie de precizări cu privire la verificările pe care pot să le efectueze pentru a se asigura de seriozitatea persoanelor juridice ori fizice ce vor fi implicate în procesul de licitație. 
"Dacă există incertitudini referitoare la situația personală a unui operator economic, autoritatea contractantă poate solicita informații direct de la autoritățile competente", se precizează în anunțul privind licitația ce urmează a avea loc. 


Ce cifră de afaceri trebuie să aibă ofertantul?
Ofertantul care va fi declarat câștigător va trebui să facă dovada deținerii autorizațiilor necesare realizării contractului de execuție, impuse de specificul lucrării și de autoritățile emitente de avize de specialitate. De asemenea, în ceea ce privește capacitatea economică și financiară, trebuie știut că una dintre cerințe este ca ofertantul să aibă cifra medie de afaceri globală pe ultimii trei ani cel puțin egală cu 35.200.000 de lei. Totodată, el trebuie să demonstreze că, la momentul semnării contractului, va avea acces la sau are disponibile resurse reale, negrevate de datorii, linii de credit confirmate de bănci ori alte mijloace financiare suficiente pentru a realiza cash-flow de execuție a lucrării, respectiv o valoare de minim 1.725.000 lei, sau echivalent în euro, pentru o perioadă de o lună, pentru a acoperi cheltuielile cu construcția în cadrul contractului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4827 secunde