Locomotive din depoul CF Palas, jefuite. Paguba se ridică la peste 1 milion de lei

189
Locomotive din depoul CF Palas, jefuite. Paguba se ridică la peste 1 milion de lei - x-furt-depou-palas-1679049280.jpg

Articole de la același autor

Doi bărbați sunt anchetați pentru că au jefuit mai multe locomotive, alate în depoul CF Palas. Ancheta se află în atenția procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, care au stabilit că n perioada 20 – 23 februarie, pe timp de noapte, inculpaţii B.A.V. şi L.I.D., după ce au forţat uşile de acces şi au rupt sigiliile CFR a trei locomotive aflate în depoul CF Palas, au pătruns în interiorul lor şi apoi au urcat pe ele, după care au secţionat de la două dintre acestea mai multe fire şi cabluri electrice, pe care şi le-au însuşit.

Ulterior, în noaptea de 5 spre 6 martie, cei doi inculpaţi au pătruns în alte două locomotive aflate în acelaşi depou, prin forţarea gurilor de ventilaţie şi a uşilor de acces, au urcat pe ele, iar apoi au sustras cablurile de alimentare ale acestora.

Valoarea prejudiciului a fost aproximată la suma de 1.000.000 de lei pentru fiecare locomotivă afectată.

Magistrații au dispus arestarea preventivă a celor doi suspecți.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6805 secunde