LOCUITORII DIN PALAZU MARE ȘI-AU STRIGAT SUPĂRAREA ÎN STRADĂ: „NU E NORMAL CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ACEST CARTIER!”

35442
Zeci de locuitori ai cartierului constănțean Palazu Mare s-au strâns, în stradă, vineri seara, în cadrul unei întruniri în care și-au exprimat din nou dorința ca actualul Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care reglemenează nivelul de înălțime după care se poate construi în zonă, să fie abrogat. Deși la întrunire au fost invitați și cei din conducerea administrației publice locale, respectiv primarul, viceprimarul și consilierii, au fost prezenți doar consilierii și parlamentarii USR.

„Trebuie să ne mobilizăm, să ne protejăm investițiile, viața noastră de aici! Noi am depus, în luna iunie, și o petiție în atenția Primăriei Constanța, prin care au cerut desființarea PUZ-ului, petiție care a fost semnată de aproximativ 400 de locuitori. Între timp s-au mai strâns și alte semnături și cu siguranță se vor mai strânge”, au afirmat oamenii.

Locuitorii sunt nemulțumiți de faptul că dezvoltatorii imobilizari și-au îndreptat atenția spre cartierul care ea menit să fie unul de case, liniștit și retras de haosul și aglomerația orașului. „Nu avem școli noi, grădinițe sau locuri de joacă; nu avem parcuri, nu avem piețe, nu avem nici măcar străzi cum ar trebui, dar vin dezvoltatorii imobiliari și ridică imobile gigant! Noi facem naveta în Tomis Nord pentru orice, la fel vor face și cei 15.000 de locuitori noi, din aceste blocuri”, a subliniat un alt localnic din Palazu Mare.

Prezent la întâlnirea cu locuitorii din Palazu Mate, senatorul USR Stelian Ion a arătat nemulțumirea acestora este de înțeles și va fi alături de ei, în încercarea de a le fi respectate drepturile. „Oamenilor le-a ajuns cuțitul la os. Unii dintre ei s-au născut și au crescut aici și nu mai pot trăi în felul acesta, din cauza incoerenței urbanistice, din cauza haosului. Nu sunt străzi, iar cele care sunt, sunt prea înguste. Unii localnici îmi spuneam că și-au restrâns proprietatea, pe care a se face străzi, dar nu au procedat toți astfel și a ieșit un haos”, a afirmat Stelian Ion, care a subliniat că este important ca toți consilierii locali, indiferent de culoarea politică, să susțină drepturile constănțenilor.

Deși nu au venit la solicitarea celor din Palazu Mare, reprezentanții Primăriei Constanța i-au invitat la discuții, în cursul după amiezii de marți, 11 iulie, la ora 17.00, la sediul instituției. Mai mulți locuitori au afirmat că vor răspunde invitației.

Se impune precizat că de curând a fost demarată realizarea documentației pentru un nou PUZ pentru cartierul Palazu Mare, demersul fiind realizat de urbaniștii de la Asocierea Agorapolis SRL și Raumplan Design SRL, aceiași care realizează viitoarele PUZ-uri și pentru zonele Tomis I – Tomis II, centru și Zona Peninsulară. Demersul este însă de durată, un nou PUZ urmând să intre în vigoare peste cel puțin doi ani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.363 secunde