Lucian Călimărea, trimis în judecată în dosarul de crimă organizată de la Brașov

3928
Lucian Călimărea, trimis în judecată în dosarul de crimă organizată de la Brașov - 5bab05514a08436a838654812dd31220.jpg
Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată a 13 persoane, printre care și a lui Lucian Călimărea, de la Constanța, pentru inițiere, constituire de grup infracțional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup. Alături de Călimărea vor fi judecați de magistrații de la Brașov și Nicolae Maricel Vasiliu, Cătălin Alexa, Ciprian Viorel Vartolomei, Bogdan Tiberiu Mândru, Neculai Onofrei, Mariean Aurel Bădilă, Mircea Dumitru Bularca, Marius Ciurea, Eugen Constantin, Valentin Teslaru, Petrică Ținteșan, Alin Costel Manoli și Petre Mădălin Dogaru. Magistrații de la Brașov au dispus ca primul termen de judecată să aibă loc la data de 25 august 2010.
În sarcina inculpaților se reține că, la începutul anului 2010, Mariean Aurel Bădilă, Lucian Călimărea, Marius Ciurea, Mircea Dumitru Bularca, Eugen Constantin și Valentin Teslaru au aderat la un grup infracțional organizat, constituit anterior, care a acționat pe teritoriul României și Italiei, în scopul obținerii unor sume sub-stanțiale de bani prin utilizarea de echipamente pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică, metoda utilizată fiind skimming-ul și retragerea banilor din conturi cu ajutorul clonelor cardurilor bancare.
În România erau confecționate sau achiziționate dispozitivele utilizate la realizarea montajelor electronice destinate citirii sau copierii datelor înscrise pe banda magnetică a cardurilor bancare, de tipul "gură de bancomat"  și programele utilizate în același scop, precum și la falsificarea cardurilor bancare, de tipul "Exeba".
Echipamentele confecționate artizanal urmau a fi transportate în Italia, montate la bancomate, iar după copierea datelor de pe carduri, clonate și folosite la retragerea sumelor de bani de către membrii grupării.
În sarcina inculpatului Petrică Ținteșan s-a reținut că, la finele lunii ianuarie 2010, pe fondul unor probleme legate de înmatricularea unui autoturism, prin exercitarea de violențe și amenințări asupra unei părți vătămate, a obținut suma de 3.000 de euro, banii fiind împărțiți cu alți membri ai grupării.
În cursul lunii aprilie 2010 și la data de 25 mai 2010, în baza autorizațiilor obținute de procurorii DIICOT, au fost efectuate 17 percheziții domiciliare în imobile din Brașov, Constanța și Hațeg, județul Hunedoara, ocazie cu care s-au ridicat tehnică de calcul și aparatură destinată falsificării cardurilor bancare, două arme de foc, arme albe și droguri de risc - hașiș.
Cercetările în cauză au fost efectuate cu suportul tehnic al ofițerilor SRI și  împreună cu ofițeri de poliție din cadrul BCCO Alba, BCCO Constanța, BCCO Brașov și IPJ Brașov și lucrători ai Jandarmeriei Române.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.219 secunde