Luptă strânsă pentru șefia parchetelor constănțene

475
Luptă strânsă pentru șefia parchetelor constănțene - 9f91502855a2354370589c9e706f5d87.jpg
Lupta pentru funcțiile de conducere din parchetele constănțene devine din ce în ce mai acerbă.
Ieri, Institutul Național al Magistraturii (INM) a făcut publice notele pe care candidații le-au obținut în urma susținerii proiectului privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere pentru care fiecare procuror în parte a optat.
Cei patru candidați la funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au obținut notele următoare: Alexandru Gigel Marian - 7,92, Camelia Elena Grecu - 9,46, Adina Florea - 8,32 și Ioana Ursache - 8,53.
De partea cealaltă, cele două candidate pentru funcția de prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Con-stanța, Zarafina Puiu și Valentina Boboc, au obținut la proiect notele 8,10, respectiv 8,89.
Precizăm că examenul pentru numirea în funcțiile de conducere a procurorilor a început la data de 16 aprilie și se va finaliza pe 6 iulie.
În primă fază, comisia INM a verificat dacă cei care se prezintă la concurs îndeplinesc toate condițiile legale pentru a ocupa funcțiile pentru care optează (etapă care, cel puțin la Constanța, s-a lăsat cu contestații peste contestații, dar care nu a eliminat pe nimeni din cursă). În perioada 30 mai - 6 iunie a avut loc testarea psihologică, fiind evaluată capacitatea candidaților de a lua decizii și de a-și asuma răspunderea și verificarea rezistenței la stres. Se pare că la acest capitol, candidații de la Constanța stau foarte bine, ei trecând testările psihologilor cu brio.
La data de 27 iunie, va avea loc susținerea testării scrise privind managementul, comunicarea și resursele umane, urmând ca, la data de 6 iulie, după ce vor fi soluționate toate contestațiile, să fie date rezultatele finale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3983 secunde