Măcel la admiterea în Poliție! Aproape jumătate din candidați au picat psihologicul

11263
1
Măcel la admiterea în Poliție! Aproape jumătate din candidați au picat psihologicul - aucazut1-1462204370.jpg
Peste 700 de candidați s-au înscris pentru a ocupa unul dintre cele 62 de posturi de agenți, din sursă externă, scoase la concurs de Poliția Română, la nivelul județului Constanța. Numai că doar jumătate din cei înscriși s-au prezentat la examenul psihologic. 127 de candidați dintre cei 370 prezenți au fost declarați inapți în urma testului psihologic. 


"Meseria de polițist nu este atât de accesibilă pe cât ar fi crezut unii. Ministerul Afacerilor Interne a organizat o selecție serioasă și riguroasă. Vor urma probele fizice și apoi cele teoretice, unde va mai urma o triere. Cred că doar jumătate dintre ei vor mai rămâne, după primul an de muncă, să susțină examenul de definitivare", a declarat, pentru "Cuget Liber", Daniel Constantin Avasilcăi, președintele Sindicatului Agenților de Poliție din Constanța. 


Eventualele contestații cu privire la avizul psihologic de inaptitudine vor fi primite la unitățile care au efectuat recrutarea în termen de trei zile lucrătoare de la afișarea rezultatului, respectiv până la cel mult 4 mai, ora 16.00, urmând a fi înaintate, de îndată, de către aceste unități Centrului de Psihosociologie al Ministerului Afacerilor Interne în vederea soluționării acestora, conform prevederilor legale în vigoare. 


v v v


Situația națională a candidaților este și mai dramatică. Doar o treime dintre candidații înscriși au trecut testarea psihologică. Mai exact, 9.114 din cei 26.155 de candidați înscriși pentru cele 1.873 de posturi scoase la concurs au promovat probele medicale și testarea psihologică. 


"Sunt șef de post și am un singur post de ajutor și acela este vacant. Mă gândesc cu groază când o veni cel din sursă externă. O să fie deosebit de complicat…", a fost comentariul unui polițist. 


Candidații vor avea de susținut probele sportive și cele teoretice organizate începând cu 14 mai. 


Comentează știrea

politistul gica
4 mai 2016
despre politisti

Când va fi repartizat la Ostrov, acel candidat din mun. Constanța, ii va trece toate cele...

Pagina a fost generata in 0.3604 secunde