MAE. Informație de ultimă oră despre românii din Marea Britanie

402
MAE. Informație de ultimă oră despre românii din Marea Britanie - londra-1569652956.jpg

Articole recomandate

Aproximativ jumătate dintre românii înregistrați în Marea Britanie și-au depus documentele pentru obținerea statutului pre-settled, a declarat Adina Bădescu, șef birou Brexit din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

În Marea Britanie sunt înregistrați 433.000 de români, reprezentând astfel a doua cea mai mare comunitate de străini din Marea Britanie, a explicat Adina Bădescu. Numărul real al românilor, cert, mai mare, a adăugat ea.

"O ieșire fără acord e cel mai plauzibil scenariu acum. Guvernul britanic ne-a dat asiguri în repetate rânduri că drepturile cetățenilor UE vor fi protejate în toate scenariile. În spiritul reciprocității, cetățenii britanici aflați în România vor beneficia de un tratament similar", a apreciat Bădescu.

În România sunt înregistrați aproximativ 2.500 de britanici.

Procesul de înregistrare în Marea Britanie pentru obținerea statututul pre-settled a început și peste 180.000 de români și-au depus deja documentele, a mai spus ea. Înregistrarea noului statut de rezident în UK (pre-settled sau settled status) a fost lansat public pe 30 martie 2019.

Toți cetățenii UE care sosesc în Marea Britanie înainte de Brexit și intenționează să rămână după 31 decembrie 2020 trebuie să solicite acest statut nou de imigrare în Regat.

Politic, implicațiile retragerii Marii Britanii din UE vor fi resimțite într-o primă fază mai ales pe probleme de politică externă.

"Absența unui mecanism de consultare pe teme de politică externă vor priva România de expertiza unui stat important", a adăugat ea, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6548 secunde