MAE: Testare pentru COVID-19 gratuită pentru românii care trec din Marea Britanie în Franţa

399
MAE: Testare pentru COVID-19 gratuită pentru românii care trec din Marea Britanie în Franţa - teste-1608818955.jpg

Articole recomandate

Testarea transportatorilor rutieri care călătoresc din Marea Britanie în Franţa este gratuită şi este efectuată doar în cadrul centrelor special amenajate de către guvernul britanic prin intermediul personalului din sistemul medical britanic de sănătate (NHS), transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE).


Potrivit sursei citate, programul de testare va fi efectuat non-stop (24h din 24, 7 zile din 7), inclusiv în perioada sărbătorilor. Şoferii de TIR care se îndreaptă spre Portul Dover trebuie să se deplaseze la Manston (postcode CT12 5FE) într-o zonă de aşteptare, urmând a fi testaţi în centrul de acolo, iar şoferii în drum spre Eurotunnel trebuie să se deplaseze la Junction 8 de pe autostrada M20 şi să se aşeze la rândul de aşteptare pentru a fi testaţi la locaţia stabilită de autorităţile britanice.


Pe durata efectuării testării în locaţiile din Manston şi Junction 8 de pe M20, şoferii de camioane trebuie să rămână tot timpul în vehicul şi să păstreze regulile de distanţare fizică. Conform autorităţilor britanice, rezultatul testului pentru şoferii de camion se obţine în 40 minute. În cazul unui rezultat negativ, persoana va fi direcţionată către punctul de îmbarcare, iar în cazul în care rezultatul este pozitiv, reprezentanţi ai autorităţilor vor informa persoanele testate pozitiv cu privire la locaţia unde urmează să rămână în autoizolare timp de 10 zile, costurile cazării fiind suportate de statul britanic.


Autorităţile britanice recomandă şoferilor de camioane să nu părăsească vehiculul şi să nu încerce să se testeze la altă locaţie decât cele indicate mai sus pentru a evita crearea unor blocaje suplimentare. De asemenea, autorităţile britanice au reiterat recomandarea către şoferii de camioane care nu au ajuns încă în comitatul Kent să nu continue călătoria până la anunţuri ulterioare privind decongestionarea zonei, întrucât persistă întârzieri şi disfuncţionalităţi majore la Portul Dover şi la Eurotunnel.


Pe www.gov.uk/government/news/covid-19-testing-for-hgv-drivers-using-the-port-of-dover-or-eurotunnel pot fi citite detalii suplimentare.


Pe lângă cele două centre de testare pentru şoferii de camion, guvernul britanic a mai pus la dispoziţie un spaţiu de testare destinat persoanelor care călătoresc cu autocare sau în regim propriu. Centre COVID-19 Drive-through si Walk In Testing Sites se află la: Ashford: Centrul COVID-19 Drive-through Testing Site - Ashford (Victoria Road Car Park) - Victoria Rd, Ashford, TN23 7HE; Maidstone: COVID-19 Drive-through Testing Site - Maidstone - Cumberland Ave, Maidstone, ME15 7JN; Folkestone: COVID-19 Drive-through Testing Site - Folkestone - (the Stadium Car Park) Aldridge Rd, CT20 3EN; Margate: COVID-19 Walk-through Testing Site - Margate (Dreamland Car Park) - Dreamland Car Park, Margate CT9 1X.


Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul serii de miercuri o echipă din cadrul Secţiei Consulare a Ambasadei României la Londra şi de voluntari a fost din nou prezentă în Folkestone şi în regiunea Dover pentru a acorda asistenţă cetăţenilor români staţionaţi în aceste zone. Astfel, reprezentanţii misiunii diplomatice au informat cetăţenii români cu privire la procedura de testare pentru infecţia cu COVID-19 organizată de autorităţile britanice şi au depus demersuri pentru facilitarea deplasării acestora către punctele de testare. De asemenea, echipa consulară a distribuit apă şi alimente şi a acordat asistenţă consulară la faţa locului pentru cetăţenii români care şi-au pierdut documentele. Joi, echipa Ambasadei se deplasează în Portul Dover şi în zonele adiacente.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9495 secunde