Mai mulţi poliţişti şi jandarmi pe străzi. Sancţiuni pentru cei care nu poartă mască

166

Articole de la același autor



În condiţiile în care numărul persoanelor depistate pozitiv cu noul coronavirus continuă să crească, în judeţul Constanţa, oamenii legii fac eforturi pentru a-i convinge pe cetăţeni să respecte regulile şi să poartă mască în locurile publice, astfel încât să se împiedice răspândirea virusului.


Astfel, poliţiştii constănțeni, împreună cu jandarmi și polițiști locali, sub autoritatea instituției prefectului, continuă desfășurarea de acțiuni cu efective mărite pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.


„Acțiunile sunt desfășurate zilnic, în sistem integrat, pe raza întregului județ, fiind vizate în special zonele aglomerate, piețele, târgurile si terasele, dar și mijloacele de transport. Precizăm faptul că nerespectarea măsurilor individuale de protecție constituie contravenție, sancționată cu amendă de la 500 la 2.500 de lei. Totuşi, scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19”, subliniază purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, Andreea Iliescu. 


Astfel de acțiuni vor fi desfășurate în continuare pe raza județului Constanța. „În plus, reamintim faptul că organizarea de  evenimente private, nunți, botezuri, mese festive sau altfel de petreceri este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate”, subliniază reprezentanţii IPJ.


În aceste zile, polițiștii Secției 1 și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Tomis acționează și la pavilionul expozițional, pentru a se asigura că sunt respectate prevederile legale în contextul pandemiei de Covid 19. 
Aceştia recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3624 secunde