Mai mulți români, siliți să muncească câte 16 ore pe zi, timp de patru ani, în Anglia

315
Mai mulți români, siliți să muncească câte 16 ore pe zi, timp de patru ani, în Anglia - romani-1651075676.jpg
12 români au fost obligați la muncă forțată, în Marea Britanie, timp de 4 ani, până la 16 ore pe zi, șapte zile din săptămână, fără să primească vreun ban, de un grup infracțional din județul Iași. Polițiștii și procurorii DIICOT au destructurat gruparea, beneficiind și de sprijinul EUROJUST, relatează Antena3.ro


Astfel, membrii grupului au racolat în perioada ianuarie 2018 – aprilie 2022 un număr de 12 persoane vătămate (bărbaţi și femei), și, sub pretextul oferirii unor locuri de muncă în străinătate, le-au transportat în Marea Britanie, unde acestea au fost exploatate fiind supuse la executarea unor munci în mod forţat.

Persoanele vătămate proveneau din rândul persoanelor vulnerabile, cu o situaţie familială şi materială precară, și erau ademenite prin promisiunea unui loc de muncă bine remunerat şi posibilitatea unui trai mai bun peste hotare.

Odată ajunse pe teritoriul Marii Britanii, persoanelor vătămate le erau luate documentele de identitate, erau cazate în condiții insalubre și forțate să lucreze până la 16 ore pe zi, timp de 7 zile din 7, fără a fi remunerate pentru munca prestată sau primind sume modice de bani în schimbul activităților efectuate.

De asemenea, cardurile bancare emise în vederea încasării salariilor de către persoanele vătămate erau reținute de membrii grupului infracțional organizat, acestea fiind silite să continue să muncească în continuare, prin recurgerea la agresiune verbală și fizică, și împiedicate să părăsească teritoriul Marii Britanii”, au transmis procurorii DIICOT.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0308 secunde