Maia Morgenstern, ameninţată cu moartea într-un mesaj semnat „din partea partidului AUR”

398

Articole recomandate

Maia Morgenstern a fost ameninţată cu moartea într-un mesaj trimis către Teatrul Evreiesc de Stat şi semnat „din partea partidului AUR”. Actrița a publicat, pe Facebook, capturi de ecran ale unui e-mail primit pe mai multe adrese ale Teatrului Evreiesc de Stat.  Amenințările cu moartea primite de Maia Morgenstern vin la o săptămână după ce actrița relata, pe Facebook, cum a asistat la un moment în care cineva important, om de cultură, a rostit o replică antisemită, potrivit Observatornews.


„Iată ce primesc de sărbătoare de Pesach. Cu ocazia Zilei Teatrului” a scris actrița Maia Morgenstern, sâmbătă seară, în dreptul celor două capturi de ecran cu e-mailul care conține amenințări oribile la adresa ei.




George Simion a transmis un comunicat de presă în care se dezice categoric de mesajul de amenințare și condamnă „atacul” la adresa actriței Maia Morgenstern.


„Alianța pentru Unirea Românilor a luat act cu stupefacție de atacul degradant, antisemit și suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni, promotor neobosit al culturii evreiești în România, o cultură care face parte din fibra culturală a poporului român. Suntem consternați în fața acestei intoxicări pe care o considerăm incalificabilă! Este de domeniul evidenței că acest incident trist, survenit în chip programatic cu ocazia Paștelui evreiesc, este o intoxicare care trebuie pedepsită în cel mai aspru mod. Dorim să informăm opinia publică din România că cetățeanul numit Andrei Illarie NU este membru al Alianței pentru Unirea Românilor. Cerem organelor abilitate să se sesizeze, să identifice, să ancheteze și să pedepsească făptașul cu celeritate”, a transmis George Simion.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3123 secunde