Manifestațiile din SUA au ajuns și în România. Protest "Black Lives Matter" în Piața Universității

158
Manifestațiile din SUA au ajuns și în România. Protest

Articole recomandate

Manifestațiile generate de moartea afro-americanului George Floyd au ajuns și în România. Câteva zeci de persoane au afișat în acest weekend pancarte cu mesaje anti-poliție în Piața Universității din Capitală. "Viețile negrilor contează" sau "Poliția Ucide" au fost câteva dintre mesajele protestatarilor, informează Realitatea PLUS.


Câțiva români au preluat ideile protestelor care s-au extins pe întreg teritoriul nord-american.


"Black Lives Mater. Interventie de solidaritate antirasista. Stop abuzurilor! Stop rasismului! Stop fascismului! Ne exprimam solidaritatea cu BLM si condamnam violenta impotriva persoanelor de culoare. Politia ucide si brutalizeaza, iar noi nu mai putem ramane pasivi in fata rasismului si a discriminarii. Stop abuzurilor de putere", au scandat protestatarii.


La protestul din Capitală s-a citit și un manifest cu privire la rasisumul din România.


"Atragem atentia si asupra rasismului din Romania. Persoanele de culoare sunt hartuite pe strada. Condamnăm supremația albă în toate formele sale: rasismul sistemic, crimele și violența poliției, patriarhatul, colorismul, capitalismul, clasismul, ura împotriva femeilor, persoanelor transgen și a lucratoarelor sexuale!", se arată în manifestul protestatarilor.


Poliția Română a anunțat că s-a pregătit, în cazul în care protestele se vor extinde. Alexandru Scurtu, șeful mascaților de la SIAS, a declarat, pentru Mediafax, că Poliția încearcă să îi facă pe oameni să înțeleagă mai mult din modalitatea în care intervin forțele de ordine pentru a aplana apariția unor asemenea conflicte. Alexandru Scurtu a spus și că se vrea creșterea nivelului de pregătire al polițiștilor astfel încât forța să fie folosită doar ca ultimă alternativă.


Protestele cu denumirea "Black Life Matter" s-au extins din Statele Unite în cele mai mari orașe europene. În România a fost pentru prima dată când a fost organizată o astfel de manifestație


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6707 secunde