Marinarii aflați în grevă pe o navă sosită în portul Constanța au reluat munca! Și-au primit salariile!

1548
Marinarii aflați în grevă pe o navă sosită în portul Constanța au reluat munca! Și-au primit salariile! - imagine-whatsapp-20240221-la-190-1708536320.jpg

Articole recomandate

Echipajul ucrainean al navei Argo, sosită în Portul Constanţa, care a intrat în grevă pentru neplata salariilor de mai multe luni, a renunţat miercuri la acţiunea de protest, după ce marinarii şi-au primit drepturile băneşti.
Potrivit liderului Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), Adrian Mihălcioiu, navigatorii au reluat lucrul la bordul navei, aceasta intrând la operare într-o dană portuară.

„După aproape o zi de grevă, toţi cei cinci navigatori de pe nava Argo, sub pavilion Germania, şi-au primit salariile restante la zi şi banii pentru alimentele achiziţionate. Aceştia şi-au reluat lucrul şi nava este la dispoziţia celor care trebuie să opereze în Portul Constanţa. Din păcate, în ciuda tuturor avertismentelor, a fost nevoie de un protest total pentru ca drepturile fundamentale ale navigatorilor să fie achitate la zi. Din informaţiile primite, primitorii mărfii vor aplica penalităţi contractuale de întârziere destul de mari armatorului rău platnic”, a transmis Mihălcioiu.

El a mai spus că, având în vedere numărul mare de probleme din sectorul navigaţiei interioare, care se înregistrează frecvent în porturile din ţara noastră, SLN va propune în următorul congres al ITF finanţarea unui birou de informare şi preluare/rezolvare a problemelor navigatorilor din acest sector sau chiar înfiinţarea unei secţiuni speciale „inland” INS (Inland Navigation Section).

Pe 20 februarie, cinci cetăţeni ucraineni, membri ai echipajului navei fluviale Argo, încărcată cu 1.000 tone de grâu, care a sosit în Portul Constanţa, au intrat în grevă pentru că nu şi-au primit salariile din luna noiembrie, în valoare totală de peste 29.000 de euro. Nava era la ancoră, în rada portului, marinarii încetând lucrul.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1353 secunde