MARTIRI ÎN RĂZBOIUL ALTORA! Doi militari din Forțele Navale, uciși în Afganistan

1211
9

Articole de la același autor

Doi militari constănțeni din cadrul Centrului de Scafandri au murit, în noaptea de duminică spre luni, în Afganistan, din cauza unei explozii a unui dispozitiv improvizat. Cei doi militari aveau 28, respectiv 34 de ani și se aflau în misiune de la jumătatea lunii iulie.  Cei doi militari constănțeni căzuți la datorie făceau parte din Grupul naval de forțe pentru operații speciale din subordinea Centrului de Scafandri. Cei doi au murit duminică seara, în jurul orelor 22, în timp ce se aflau în timpul unei misiuni. Mai exact, cei doi se aflau în patrulare cu mașina când au fost surprinși de explozia unui dispozitiv artizanal. "Cei doi au decedat în seara zilei de 22 septembrie, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv im-provizat, pe timpul exe-cutării unei misiuni de luptă în Estul Afganistanului", precizează re-prezentanții Ministerului Apărării Naționale.

Transportați la spital cu elicopterul

În urma exploziei, cei doi militari grav răniți au fost evacuați cu un eli-copter MEDEVAC, la spitalul militar din Baghram. În ciuda eforturilor medicilor de a-i ține în viață, din cauza rănilor incompatibile cu viața, cei doi au decedat. Maistrul militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa avea de 28 de ani, era căsătorit și se afla la a doua misiune în Afganistan. Tânărul militar era angajat al MApN din anul 2006. Acesta era decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia NATO article V și cu Emblema de Onoare a Forțelor Navale. Plutonierul Adrian Postelnicu, în vârstă de 34 de ani, era la prima misiune în Afganistan și era angajat al MApN din anul 2009. Era decorat cu Emblema de Onoare a Forțelor Navale. Militarii români din Forțele pentru operații speciale acționează în cadrul ISAF, în zona de Est a Afganistanului. "Conducerea Ministerului Apărării Naționale transmite sincere condoleanțe familiilor îndoliate", spun reprezentanții MApN.

Militarii, avansați post-mortem

Se pare că trupurile neînsuflețite ale celor doi tineri vor fi aduse, astăzi, în țară. Aceștia vor fi înmormântați cu onoruri militare.

"Dacă e un zbor spre Europa, îi aducem azi (ieri - n.r.), dacă nu, voi trimite un avion militar din țară spre Afganistan spre a-i aduce acasă", a declarat ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa.

Șeful Armatei a semnat ordinele de avansare a celor doi militari.

"Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a semnat ordinele de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a plutonierului Adrian Postelnicu și a maistrului militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, care și-au pierdut viața sub culorile Dra-pelului național, în timpul executării unei misiuni de luptă în teatrul de operații din Afganistan. De ase-menea, ministrul apărării naționale a înaintat Președintelui României propunerea de decorare a celor doi ofițeri post-mortem cu Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război", afirmă repre-zentanții MApN. Ieri, în toate unitățile militare din țară și în cele dislocate în afara teritoriului național au fost organizate ceremonii militare și religioase de comemorare pentru cei doi eroi. 

Comentează știrea

c.neagoe
24 septembrie 2013
???

Cred ca era corect EROII.

lupta contra pasivitatii,lasitatii si masochismului mioritic
24 septembrie 2013
constantenilor,stati si zaceti ca niste masochisti necerand primariei sa -si faca datoria pt care primarul si consiliul local sunt platiti din taxele si impozitele noastre

orasul e plin de gunoaie,ghene deschise(dinadins ca sa alimenteze fenomenul maidanezilor si celor care scormonesc in gunoaie,)si ce e mai grav e ca orasule e plin caini maidanezi care latra si schelalaie zi si noapte ,asta in cel mai ''bun''caz cand nu ataca si musca si voi ce faceti ,stati ca niste moluste si viermi lasi si masochisti si nu faceti sesizari si reclamatii deloc;cred ca doar 1-2% din oamenii pe care ii cunosc au facut sesizari sau reclamatii in aceasta privintza desi vorbind cu ei 80% sunt nemultumiti de prezenta maidanezilor ;daca voi nu faceti sesizari si reclamatii ,fie si prin mail sau telefon la primarie cum va asteptati ca acesti indivizi indolenti din primarie si ecarisaj sa faca ceva?cum puteti sta si suporta haite de caini in fiecare cartier ,sa le ascultati concetele si latraturile noapte de noapte si sa nu faceti absolut nimic majoritatea!??!;nu degeaba se spune de romani ca sunt o mamaliga resemnata;de aia isi bat joc de noi primarii si politicienii!

ath
24 septembrie 2013
războiul altora

Pe pagina electronica a ziarului "Telegraf",a aparut urmatorul sondaj de opinie : "Ati fi de acord ca Dobrogea sa devina regiune autonoma ?" Strans uniti in jurul Comandantului Suprem "poporul dobrogean" a strigat intr-un glas "DA,Huooo Romania !" Popor la datorie(verificati) In ziarul "Guget Liber",Andreea,formator de opinie, spune ca cei doi eroi au murit in "razboiul altora". Huoo America !" Formator patriot. In Ardeal secuii cer "eliberarea" Ardelului de sub jugul romanesc. Romania pe gratarul de mici. Pe altarul "democratiei",patriotii de la Bucuresti au facut tandari tot ce inseamna partid de opozitie. La mintea lor,in tara asta traiesc romani patrioti(adica uselei) si banditi basisti(cum as fi eu). Nu-mi fac probleme ca Dobrogea autonoma va fi aparata de dusmani. Are o armata comandata de caporalul cu boneta rosie. Prostituate la tunuri ! Eliberatorul Dobrogei de sub jugul romanesc este un erou,in schimb cei doi martiri au cazut in "razboiul altora". Pentu noi,cei doi militari sunt doar mercenari. Ati auzit de Iugoslavia ? Iugoslavia a disparut de pe harta lumii pentru ca nu a avut aliati. Sarbii s-au crezut unici in lume. Vreau sa intreb si eu.Cine credeti va lupta pentru noi daca azi nu participam la "razboiul altora".Am inteles.Caporalul rosu va pleaca la razboi.Noi ne planificam o vacanta in Antalya.Europa va spune "e razboil altora,e razboiul lor,al poporului dobrogean".

FONDURI EUROPENE
24 septembrie 2013
FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe: crestereaprepelitelor. ro

FONDURI EUROPENE
24 septembrie 2013
FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati: cultivareaciupercilor. ro

Lucia
24 septembrie 2013
doar un pic...

Aveti perfecta dreptate ! Pentru a fi inteles,ar trebui .....un pic de carte , un pic de bun simt si un pic de creier...cam rar prin Dobrogea noastra.In rest,doar coada la pachete si pomenile electorale pentru batranii si asistatii social,usor de manipulat ,sunt pe agenda celor ce pastoresc urbea si judetul.Culmea e ca pentru multi dintre noi,se pare ca este de ajuns.

Răspuns la: războiul altora
Adăugat de : ath, 24 septembrie 2013
Pe pagina electronica a ziarului "Telegraf",a aparut urmatorul sondaj de opinie : "Ati fi de acord ca Dobrogea sa devina regiune autonoma ?" ...
Dr akon
24 septembrie 2013
EROI

Da sunt eroi deoarece au fost trimisi de Guvernul Romaniei.Nu au fost trimisi de un SRL.Razboiul este si al nostru pentru ca interesul nostru este sa fim aliatii SUA.Pacar de ei dar razboiul nu e joaca.Acolo nu coborai in rapel de ziua marinei.Si chiar de coborai nu te aplauda nimeni

Gabu
24 septembrie 2013
De la Tutea citire...

"Ce ne-au facut aia noua, sa ne ducem cu razboi peste ei?" Restul sunt vorbe, scuze...

D.
24 septembrie 2013
Pacat..

Imi pare extrem de rau pentru ei! Dumnezeu sa-i ierte!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2258 secunde