Mașinile de Bulgaria fac ravagii pe șoselele din Constanța

1949
22
Mașinile de Bulgaria fac ravagii pe șoselele din Constanța - fondmasinibulgaria-1398792111.jpg

Articole de la același autor

Mașinile bulgărești reprezintă o problemă din ce în ce mai mare la nivelul județului Constanța. Nu mai puțin de 126 de accidente rutiere au fost înregistrate, anul trecut, pe străzile din județul nostru, în care au fost implicate mașini cu numere de Bulgaria. Polițiștii rutieri spun, totuși, că nu mașina contează și că nu putem generaliza în niciun fel, în ceea ce-i privește pe "texani". 


Numărul accidentelor rutiere comise de șoferii care conduc autovehicule înmatriculate în Bulgaria crește cu fiecare zi. Potrivit informațiilor puse la dispoziție de reprezentanții Serviciului Rutier Constanța, în 2013 au fost înre-gistrate nu mai puțin de 126 de accidente rutiere în care au fost implicate mașini de Bulgaria, în urma cărora 11 persoane au murit, 22 au fost grav rănite iar alte 153 au ajuns la spital cu răni ușoare. 


Majoritatea accidentelor, din cauza "texanilor"
În ceea ce privește anul 2014, numai de la începutul anului și până în prezent s-au produs 25 de accidente rutiere, soldate cu șase morți, cinci răniți grav și 36 de răniți ușor. De menționat este faptul că, potrivit polițiștilor, majoritatea evenimentelor rutiere s-au produs din cauza șoferilor autoturismelor cu numere bulgărești. Astfel, în 18 accidente s-a demonstrat vinovăția șoferului care conducea mașina de Bulgaria. Cinci persoane și-au găsit sfârșitul, trei au fost grav rănite iar alte 24, rănite ușor din cauza acestor conducători auto. 


Greu de găsit, dar nu imposibil  
Pe străzile din județul nostru circulă și mașini care mai au puțin și se descompun din mers, autoturisme cumpărate la prețuri mici din țara vecină, dar care le sunt utile unor anumite categorii de șoferi.  De asemenea, de multe ori, autorii accidentelor în care sunt implicate autoturisme înmatriculate în Bulgaria sunt greu de găsit dacă fug de la locul accidentului. 


"În toate cazurile, fie că autovehiculul este înmatriculat în străinătate sau în România, căutările pornesc de la proprietarul înscris în evidențe, urmând ca prin verificări succesive să se sta-bilească deținătorul actual al auto-vehiculului implicat în accident. Evident că pentru autoturismele înma-triculate în Bulgaria este mai dificilă verificarea evidențelor, identificarea și contactarea proprietarului cetățean străin ca mai apoi să se ajungă la utilizatorul autovehiculului de pe teritoriul României. Pentru a evita această metodă, Poliția Rutieră ține o evidență a autoturismelor înma-triculate în străinătate care au fost depistate în trafic, ori ai căror conducători auto au fost sancționați contravențional, evidență care s-a dovedit utilă în multe situații. Este posibil ca un conducător auto aflat la volanul unui autoturism înmatriculat în Bulgaria să spere că nu poate fi identificat dacă părăsește locul accidentului și să profite de ano-nimatul oferit de numărul de înma-triculare străin, dar identificarea sa nu este imposibilă, ci poate doar de o mai lungă durată", a precizat inspec-torul principal George Munteanu, șeful Biroului Accidente din cadrul Serviciului Rutier Constanța. 


De menționat este faptul că în baza de date a Serviciului Rutier Constanța sunt înregistrate peste 2.000 de mașini înmatriculate în Bulgaria.


Comentează știrea

22 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
no-tx
30 aprilie 2014
18 din 25

Adica 72% din accidente sunt din cauza cocalarilor cu ligheane de bulgaria. Eu zic ca e cam mare procentul. Si e in crestere. Sicriele astea trebuie sa dispara. Desigur ca ne dorim ca si proprietarii sa dispara odata cu ele, dar, pentru inceput, ne multumim doar cu masinile. Altfel, risti sa-ti trimiti copilul la scoala si sa sfarseasca calcat pe trotuar de niste ciori sau cocalari beti ranga in drum spre discoteca sau la vreun scandal.

bh
30 aprilie 2014
toti nespalatii, retardatii si handicapatii conduc cazane cu numere de BG

Feriti-va de ciorile care conduc cazane cu numere de BG. Aproape ca nu e zi in care sa nu fie un accident produs de un retardat cu numere de BG. Conduc beti, drogati, fara permis si cu actele masinii falsificate!

Unu
30 aprilie 2014
Sa fim corecti

Vedeti aici statistica corecta fara aceasta dezinformare crasa. Din 1166 accidente in 2013 126 au fost produse de masini din Bg. Si iata procentul corect! http://adevarul.ro/locale/constanta/cele-20-zile-accidente-rutiere-judetul-constanta-bilantul-anul-2013-politiei-rutiere-1_52d66b65c7b855ff567f1368/index.html

ion
30 aprilie 2014
fara creier

deobcei care conduc asemenea masini de bg sint acele persoane care nu au permis si acte in regula,ei sint siguri ca nu pot fi gasiti in caz ca ii ia radarul,sau produc evenimente in tarficdar mai sint si exceptii persoane corecte care sint serioasi dar mai rari,deobicei la volan intilnim baietii mai bruneti care nu au nici 2 clase ca trenul dar au permis de italia sau franta....asa ca nu sti cum sa o dai.ei sint regii soselelor ca stiu ca nu prea ai ce sa le faci.

ion
30 aprilie 2014
fara creier

deobcei care conduc asemenea masini de bg sint acele persoane care nu au permis si acte in regula,ei sint siguri ca nu pot fi gasiti in caz ca ii ia radarul,sau produc evenimente in trafic dar mai sint si exceptii persoane corecte care sint serioase dar mai rare,deobicei la volan intilnim baietii mai bruneti care nu au nici 2 clase ca trenul dar au permis de italia sau franta....asa ca nu sti cum sa o dai.ei sint regii soselelor ca stiu ca nu prea ai ce sa le faci.

un pdl-ist
30 aprilie 2014
dezastru

in nici-o tara europeana nu circula masini care nu sunt inmatriculate in tara respectiva mai mult de 90 zile . la noi toti tigani ,majoritatea nu stiu sa scrie sa citeasca dar au permis , o alta meteahna a politiei romane. cred ca in judetul constanta are cei mai multi conducatori fara permis si masini inmatriculate in bulgaria

no-tx
30 aprilie 2014
corect

Eu vorbeam de 2014

DODO
30 aprilie 2014
BG

Tot romanul se descurca cum poate dupa buget ca nu toata lumea are tatici politicieni sau oameni de afaceri restantieri la fisc.Asa ni se pune noua pata ,sau punem botul usor la tot felul de articole.UNU a venit cu argumente certe,dar berbecii se reped(fara sa gindeasca) sa dea minusuri.Cauzele accidentelor sint mai degraba din slaba pregatire a soferilor,superficialitatea examanelor ,lipsa bunului simt la volan.Soferii fac accidentele nu masinile!

marian
30 aprilie 2014
masini bg

sa li se faca inspectia tehnica in tara, poate asa se mai raresc,si asigurarea sa fie obligatory in tara la noi!

buRn
30 aprilie 2014
...

rahat cu apa rece bai,am detinut o texanca si mi au bubuit bara din spate de 3 ori soferii astia ai nostrii cu nr de romania.mai bn sa i ia la purificat de carnete pe analfabetii cu 2 clase de la volan.astia sunt buba nu romanul deatept care nu vrea sa plateasca o taxa de kkt enorma.

22 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Aprilie 2014
Stire din Diverse : Cum va arăta  primul SUV Maserati
Vineri, 11 Aprilie 2014
Stire din Diverse : Audi pregătește  modelul Q4
Pagina a fost generata in 0.6993 secunde