Mazăre, trimis în judecată pentru trafic și consum ilicit de droguri

2490
Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a două persoane pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri și consum ilicit de droguri. Dosarul lor a fost trimis pe rol magistraților de la Tribunalul Constanța.
Este vorba de Adrian Marius Mazăre, de 21 de ani, și Viorel Scându, de 30 de ani, ambii din Constanța. Ei au fost prinși, în luna februarie 2010, în timp ce vindeau pliculețe cu droguri etnobotanice interzise de legile românești.
Scându este cel care deținuse un magazin de etnobotanice, dar pe care modificările legislative pe care le-au făcut guvernanții l-au determinat să tragă obloanele. Numai că el a continuat pe cont propriu, mai ales că îi rămăsese marfă în cont.
Așa că, prin intermediul lui Mazăre, el a început să vândă "en-gros" plicuri cu substanțe interzise. Pentru 100 - 110 plicuri cei doi au încasat aproximativ 2.000 de lei, iar pentru o altă tranșă, de 138 de pliculețe cu droguri, aproximativ 3.000 de lei.
Numai că polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate și procurorii DIICOT constănțeni au intrat pe fir și le-au stricat și această "afacere".
În timpul perchezițiilor domiciliare, 433 de plicuri au fost găsite la locuința lui Mazăre. Drogurile urmau să ia drumul "pieței negre" din Constanța, iar cei doi "dealeri" să câștige câteva mii de lei.
Procurorii constănțeni spun că cei doi și-au recunoscut fapta.
Procesul lor va demara la Tribunalul Constanța, iar dacă își vor recunoaște faptele și în fața judecătorilor, ei vor putea beneficia de reducerea cu o treime a pedepsei prevăzute de Codul Penal pentru faptele de care sunt acuzați, grație Legii Micii Reforme în Justiție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9903 secunde