Medic român, trimis în judecată. A luat mită de 90.370 lei și 17.760 de euro în doar 25 de zile

458
Medic român, trimis în judecată. A luat mită de 90.370 lei și 17.760 de euro în doar 25 de zile - 1-1607450451.jpg
Un medic primar din Bihor, fost șef al serviciului de expertiză medicală din cadrul Casei Judeţene de Pensii Bihor, a fost trimis în judecată de procurorii DNA și este acuzat că a primit mită de la 491 de pacienţi, în valoare de 90.370 lei și 17.760 de euro. Suma uriașă de bani ar fi fost strânsă în doar 25 de zile lucrătoare.


Medicul Vasile Sălăjan este acuzat de luare de mită și a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție. 


Potrivit unui comunicat transmis Agerpres de către DNA, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Vasile Sălăjan, medic primar - şef Serviciu expertiză medicală din cadrul Casei Judeţene de Pensii Bihor, la data faptei, pentru luare de mită în formă continuată.


Rechizitoriul întocmit de procurorii DNA arată că în perioada 11 mai - 15 iunie 2015 (25 zile lucrătoare), Vasile Sălăjan ar fi primit, în mod direct şi prin intermediar, de la 491 de pacienţi, suma totală de 90.370 lei, 17.760 de euro şi alte foloase care nu i se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în atribuţiile sale de serviciu.


"Concret, aceste foloase ar fi fost primite de către medic în legătură cu: emiterea unor decizii medicale asupra capacităţii de muncă a persoanelor respective, încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală ori emiterea deciziei medicale asupra capacităţii de muncă", arată anchetatorii.


DNA informează că, în cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile şi imobile ce aparţin lui Sălăjan.


Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii şi de a se dispune confiscarea extinsă cu privire la mai multe sume de bani, circa 7.000 acţiuni şi un imobil.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3198 secunde