Medic urmărit penal pentru că și-ar fi ucis fiica în vârstă de o lună. Femeia a ascuns sarcina

473
Medic urmărit penal pentru că și-ar fi ucis fiica în vârstă de o lună. Femeia a ascuns sarcina - politia1-1567783422.jpg
Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a început urmărirea penală în cazul unei femei, medic rezident la un spital din Oradea, acuzată că și-ar fi ucis fiica în vârstă de o lună în urmă cu patru ani și i-a îngropat cadavrul, transmite Mediafax.


Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Maria Cotrău, a declarat, vineri, că femeia nu a spus nimănui din familie nici despre nașterea fetiței, nici despre uciderea acesteia.


"Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a început urmărirea penală față de o suspectă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie cu referire la infracțiunea de omor. În 17 decembrie 2015, la domiciliul suspectei din Oradea și-ar fi ucis fiica minoră în vârstă de o lună după care, două zile mai târziu, ar fi transportat cadavrul și l-ar fi îngropat în curtea unei locuințe din localitatea Aușeu, județul Bihor. Acestea s-au întâmplat fără să spună nimănui din familie nici despre nașterea fetiței, nici despre faptă. Cercetările continuă pentru a determina împrejurările concrete în care a murit nou–născutul", a spus Cotrău.


Potrivit acesteia, femeia a fost audiată, iar anchetatorii așteaptă și rezultatele necropsiei de la Serviciul de Medicină Legală Bihor.
 
Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că femeia era în urmă cu patru ani medic rezident în anul I la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, fiind în prezent medic rezident anul V Chirurgie Generală.


În cursul lunii august, aceasta s-a prezentat la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Oradea unde a solicitat schimbarea cărții de identitate.


"Aici i s-a cerut certificatul de naștere al fetiței, eliberat în 2015, dar suspecta a negat că ar fi născut. În urma sesizării Poliției, în acest caz s-a declanșat o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care a născut și ce s-a întâmplat cu nou-născutul, dosarul fiind preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor", au spus sursele citate.


Directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, Lucia Daina, a declarat, că săptămâna trecută s-au înregistrat două solicitări de la anchetatori privind documente care să reflecte activitatea medicală a femeii, cu date din perioada noiembrie–decembrie 2015, moment la care era rezident anul I.


"De asemenea, au fost solicitate documente medicale cu privire la un nou-născut din data de 14 noiembrie 2015, cât și la mamă. Documentele au fost trimise săptămâna aceasta. S-a dispus restricționarea medicului, în sensul în care să lucreze doar sub îndrumarea unui medic și se interzice accesul în blocul operator. Medicul este de miercuri în concediu de odihnă. Colegii nu și-au dat seama la vremea respectivă că ea este însărcinată, nu a spus nimănui și era o persoană care s-a comportat normal", a spus Daina.


Primarul comunei Aușeu, Mitică Florentin Lazăr, a declarat la rândul său că imobilul în curtea căreia femeia ar fi îngropat cadavrul bebelușului aparține familiei acesteia.


"Am văzut mascații acolo și poliția, săptămâna trecută. În casa respectivă nu locuiește nimeni. Am înțeles că au fost găsite oseminte în spatele casei, într-o fosă septică, pe care le-au pus într-un sac și au plecat spre Oradea. Mai multe nu știu", a spus edilul.


Potrivit unui comunicat al avocatului Mircea Ursuța, apărătorul femeii, transmis, că "legal, în cauză nu se poate reține săvârșirea niciunei infracțiuni – aspectele morale exced cadrului procesului penal".
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5175 secunde