Mesajul Poliției: „Vacanța s-a terminat. Sunteți pregătiți pentru un nou început?”

168
Mesajul Poliției: „Vacanța s-a terminat. Sunteți pregătiți pentru un nou început?” - xpolitistivacanta2-1661855063.jpeg
Începerea anului școlar reprezintă un moment important de adaptare pentru fiecare copil, de socializare și de stabilire a unor reguli de comportament care să le confere siguranță fie că sunt în deplasare în spațiul public, la domiciliu sau în spațiul online.

Anul acesta, una dintre prioritățile Poliției Române în domeniul prevenirii criminalității este prevenirea infracțiunilor contra persoanei, cu accent pe prevenirea victimizării categoriilor vulnerabile, în special minori. În vederea protejării acestora, considerăm necesară implementarea unei campanii naționale adresate adulților care îi supraveghează pentru a conlucra în informarea și pregătirea adecvată a copiilor.

Campania are ca scop creșterea gradului de siguranță al minorilor prin conștientizarea părinților cu privire la potențialele pericole și situațiile vulnerabile la care pot fi expuși copiii acasă, pe stradă și în mediul on-line, atunci când nu sunt supravegheați de adulți. Perioada de implementare aeste 29 august - 11 septembrie 2022. În cadrul campaniei vor avea loc sesiuni de informare cu părinții copiilor despre siguranța on-line a minorilor, siguranța în spațiile publice și acasă atunci când nu sunt supravegheați de adulți, info-pointuri și distribuire de materiale cu recomandări preventive.

Printre recomandările polițiștilor se numără: „Stabilește-i copilului tău un program, astfel încât să știi tot timpul unde este și ce face; Ai grijă când cumperi rechizitele. Fii atent la portofel, mai ales în magazinele aglomerate; Spune-i copilului la cine să apeleze când se ivește o problemă și stabilește o persoană care să-l supravegheze atunci când nu ești lângă el; Discută permanent cu copilul tău și asigură-l de toată disponibilitatea ta de a-l ajuta și îndruma; Află cine sunt prietenii copilului tău, atât în viața on-line, cât și off-line; În fiecare zi, dedică-i timp copilului tău, indiferent de vârsta acestuia”. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3829 secunde