Până când are nevoie copilul născut prematur de îngrijiri speciale

128
Până când are nevoie copilul născut prematur de îngrijiri speciale - prematuri-1658653565.jpg

Articole de la același autor

De cele mai multe ori, nașterea prematură provoacă părinților mult stres și întrebări, mai ales că nou-născutul trebuie să petreacă ceva timp în spital până când starea sa de sănătate devine stabilă. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prematurul este definit ca bebelușul născut viu înainte de finalizarea celei de-a 37-a săptămâni de sarcină. În aceste condiții, asistența medicală este esențială pentru sănătatea și supraviețuirea copilului prematur. De ce tip de îngrijire este nevoie?

În primul rând, sprijin imediat pentru alăptare, hrănire, dar și întreținerea incubatorului pentru a asigura echilibrul termic și a reduce la minim riscul de infecție. De asemenea, îngrijirea igienică a cordonului ombilical și a pielii bebelușului, precum și asistență respiratorie sau resuscitare dacă este necesar.

Medicii susțin că mulți factori vor determina cât timp trebuie să stea copiii prematuri în spital. Printre aceștia, menționăm capacitatea lor de a respira și mânca, temperatura și evoluția greutății corporale. În acest sens, 2,5 kg este valoarea standard a greutății pe care nou-născutul trebuie să o atingă pentru a fi externat. Pe scurt, pentru ca un copil prematur să poată pleca acasă, el trebuie să reușească să-și mențină o temperatură stabilă fără incubator timp de una sau două zile. Apoi, trebuie să se poată hrăni fără tuburi, fie prin alăptare, fie cu biberonul și mai ales să crească în greutate în mod treptat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6227 secunde