Gabriela Firea anunţă cum vor fi ajutaţi copiii care trăiesc în sărăcie lucie

212
Gabriela Firea anunţă cum vor fi ajutaţi copiii care trăiesc în sărăcie lucie - fireapromisiune-1655820973.jpg
Copiii din România vor fi ajutaţi cu fonduri europene, inclusiv din PNRR, să scape de condiţiile grele de viaţă. Este promisiunea ministrului Familiei, Gabriela Firea, care aminteşte că unul din trei copii trăieşte, în România, în sărăcie lucie.


„Cel mai important este faptul că strategia, la care lucrăm împreună cu specialiștii noștri în protecția drepturilor copilului, nu este un simplu document programatic, nu este o simplă foaie de hârtie și este un document foarte important, pe baza căruia vom fi incluși în garanția pentru copii. Asta înseamnă că 5% din fondurile europene anuale vor fi alocate automat pentru sprijinirea copiilor care provin din familii cu grave probleme financiare. Mă refer în primul rând la copii din zonele defavorizate, la copii din familii numeroase, la copii din familiile monoparentale. Toți acești copii sunt în risc de a renunța la școală, deci sunt primii la abandon școlar.


De asemenea, sunt în risc de a fi separați de părinți sau, așa cum și dumneavoastră ați arătat, de foarte multe ori, sunt privați de cele mai importante elemente ale unei vieți civilizate, accesul la sănătate, accesul la educație, îngrijire a lor, o alimentație potrivită vârstei, haine potrivite anotimpului. Sunt extrem de multe probleme, nu doar la noi în țară, ci și în alte țări europene, dar important este că noi vrem să avem toate criteriile definite, astfel încât atunci când banii europeni vor fi distribuiți pe țări, să fim pregătiți din toate punctele de vedere și ca strategie, și ca implementare și ca abordare, astfel încât să nu pierdem aceste fonduri europene atât de necesare pentru creșterea calității vieții copiilor din România, în special din zonele foarte sărace”, a spus Firea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5336 secunde