Dezvoltați și încurajați interesul copiilor pentru știință!

85
Dezvoltați și încurajați interesul copiilor pentru știință! - stiinta1-1652970567.jpg

Articole de la același autor

Părinții ar trebui să fie conștienți de faptul că știința este prezentă în orice și înseamnă oportunități nesfârșite pentru copii de a învăța despre orice. Motivarea acestora pentru a dezvolta gândirea științifică îi ajută, însă, să își îmbunătățească și alte abilități. Este clar, copilăria este cea mai curioasă etapă a vieții, iar de la o vârstă fragedă, interesul pentru a afla cum funcționează lucrurile pot fi asociate cu cunoștințele științifice. Astfel, cu fiecare descoperire, copilul își dezvoltă abilități utile în viitor, acesta fiind unul dintre beneficiile științei pentru cei mici.


Pe măsură ce explorează mediul înconjurător, copiii construiesc concepte care sunt adaptate nivelului lor de înțelegere și care le alimentează entuziasmul de a afla mai multe. De multe ori, cei mici inventează explicații interesante, astfel încât mediul lor să aibă sens. Copiii mai mari generează argumente științifice excepționale și, în cazul lor, deși nu este vorba despre a-i împinge să fie chimiști, ingineri sau fizicieni, știința le oferă înțelepciune aplicabilă în viața de zi cu zi. 


Nu în ultimul rând, știința este procesul de învățare prin observare și experimentare, care include erori și succese, utilizarea datelor, interogarea și analiza rezultatelor. Sună complicat, dar copiilor le poate fi mai ușor să înțeleagă de ce dacă folosiți argumente simple. Potrivit doc.ro, sportul, natura și jocurile, de exemplu, reprezintă oportunități de a studia și de a activa gândirea critică. Deci, a cunoaște puțin din toate întărește capacitatea de a comunica, de a formula opinii, de a se concentra, de a reflecta și de a dezvolta simțurile prin interacțiunea cu mediul. Drept urmare, fiți atenți la întrebările copilului vostru și ajutați-l să investigheze când vrea să afle despre animale, plante, funcționarea dispozitivelor, mecanică, stele și orice subiect care îi atrage atenția. Se estimează că, de la vârsta de șapte ani, apar atitudini pozitive sau negative față de educația științifică, deci este convenabil să profitați și să cultivați interesul copiilor



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6586 secunde