Auziţi tot felul de zgomote în urechi? Scăpați de ele cu tratamente naturale!

970
Auziţi tot felul de zgomote în urechi? Scăpați de ele cu tratamente naturale! - fondtinitusul2-1650885139.jpg

Articole de la același autor

Pentru cei care nu ştiu, tinitusul reprezintă perceperea anormală a unor sunete sau zgomote în ureche, în absența unui stimul sonor extern. Ca să nu înţelegeţi greşit, tinitusul este un simptom și nu o boală, iar cauzele apariției acestuia variază. Pacientul poate percepe senzațiile auditive sub diferite forme: foșnete, pocnituri, șuierături, ticăit, țârăit şi nu numai.

De cele mai multe ori, persoana afectată are senzația că zgomotul provine din interiorul sau din afara urechii. De la caz la caz, sunetul sau zgomotul este de intensitate joasă sau înaltă, uneori foarte intens, perceput permanent într-o ureche sau în ambele urechi. Potrivit dr. Corina Suciu, în momentul în care s-a instalat bilateral, tinitusul se asociază sau anunță surditatea, care este, de obicei, o surditate de tip senzorial. Cum spuneam, acest simptom incomod se caracterizează prin recepția unui sunet ascuțit care nu este cauzat de o sursă externă. 


Partea proastă este că, uneori, acest tinitus este asociat cu pierderea auzului și cu probleme circulatorii, însă, în general, acest simptom este ușor și sporadic. Prin urmare, puteți reduce intensitatea sa cu ajutorul câtorva tratamente naturiste. Din păcate, există diverse boli asociate tinitusului, însă de cele mai multe ori nu este posibil să stabiliţi o cauză exactă. Una dintre cele mai frecvente cauze o reprezintă daunele de la nivelul celulelor din urechea internă. Celulele afectate transmit un semnal electric prin nervul auditiv, iar când semnalul ajunge în creier, acesta este interpretat ca un sunet.


„Pacienţii sunt informaţi că există multe alte cauze posibile ce declanşează tinitusul. Unele se referă la acumularea de cerumen, iritarea timpanului, schimbări în oscioarele urechii, expunerea prelungită la sunete puternice, pierderea auzului cauzată de înaintarea în vârstă, daune sau boli la nivelul urechilor etc. Partea bună este că, de cele mai multe ori, tinitusul nu provoacă dificultăți majore, dar este necesar să folosiţi un tratament pentru atenuarea sa, deoarece zgomotul perceput vă împiedică să vă desfășuraţi activitățile zilnice”, a precizat specialistul.


Din fericire, în ziua de azi există și alte opțiuni la care puteți apela înainte de a lua medicamente. De exemplu, având proprietăți antibiotice, ceapa este recomandată pentru ameliorarea tinitusului provocat de infecții ale urechii. Unele studii arată că sucul natural de ceapă curăță canalul auditiv și reduce iritațiile. 


Tăiaţi o jumătate de ceapă în bucăți mici, apoi încălziţi-o la cuptorul cu microunde timp de două minute. Lăsaţi-o să stea puțin deoparte, apoi stoarceţi zeama. Imediat după aceea, puneţi două sau trei picături de suc de ceapă în urechea afectată și daţi capul pe spate timp de 2-3 minute. Apoi, înclinaţi ușor capul pentru ca sucul să se scurgă din ureche și curățaţi urechea cu o cârpă. Repetaţi tratamentul de până la trei ori pe săptămână. Totodată, usturoiul are o compoziție similară cu a cepei, având proprietăți antibiotice și antiinflamatoare care curăță canalul auditiv. Îl puteți amesteca cu puțin ulei de susan pentru a elimina blocajele formate de acumularea de cerumen. Luaţi un cățel de usturoi crud şi două linguri de ulei de susan. Tăiaţi mărunt cățelul de usturoi și încălziţi-l în uleiul de susan. Strecuraţi amestecul și lăsaţi uleiul să se răcească. Înclinaţi capul într-o parte și adăugaţi trei picături de ulei în urechea afectată. Lăsaţi tratamentul să acționeze câteva minute, apoi lăsaţi uleiul să se scurgă.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2974 secunde