Fulgii de ovăz, extrem de benefici sănătății

338
Fulgii de ovăz, extrem de benefici sănătății - fulgideovaz-1650885257.jpg

Articole de la același autor

În caz că nu știați, fulgii de ovăz se află pe lista celor mai sănătoase cereale, deoarece aduc o mulțime de beneficii organismului. În primul rând, vă ajută să fiți mai energici, dar și să reglați funcționarea sistemului nervos ori să reglați glicemia. Totodată, ovăzul contribuie la reducerea hipertensiunii arteriale şi a nivelului de colesterol. În același timp, aceste cereale au proprietăţi diuretice care ajută la eliminarea apei din organism, dar și proprietăţi laxative, însă mai ales sunt sățioase.


De asemenea, reglează sistemul nervos, fiind ideale pentru persoanele care suferă din cauza stresului şi anxietăţii. Specialiștii vă recomandă să consumați fulgii dimineaţa, pentru că vă ajută să vă începeţi ziua în forţă şi vă ţin de foame până la prânz. În rândurile ce urmează vă recomandăm un mic dejun complet cu următoarele ingrediente: două linguri cu fulgi de ovăz măcinaţi sau lăsaţi la înmuiat peste noapte, o cană cu iaurt natural, o lingură cu miere, o mână de nuci sau seminţe și câteva fructe confiate (prune, stafide sau smochine).


Amestecaţi toate ingredientele într-un vas şi decoraţi cu puţină pudră de cacao. Apoi, piureul de legume va avea un gust deosebit dacă adăugaţi fulgi de ovăz, deoarece va deveni mai săţios şi mai cremos. În plus, fulgii de ovăz pot înlocui cartofii, brânza sau smântâna grasă pe care le folosiți la piureuri, ajutându-vă astfel să aveți un fel de mâncare uşor şi săţios.

Adăugaţi câte o lingură cu fulgi de ovăz (pentru fiecare porţie de persoană) în legume şi amestecaţi. Puteţi adăuga şi fulgi măcinaţi în piure după prepararea acestuia, pentru a putea controla consistenţa mâncării. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4203 secunde