Sarea de masă poate fi înlocuită cu condimente sau ierburi aromatice

122
Sarea de masă poate fi înlocuită cu condimente sau ierburi aromatice - sarea1-1650885407.jpg

Articole recomandate

Dacă aveţi anumite probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, se recomandă evitarea sării şi înlocuirea acesteia cu ierburile aromatice şi condimentele. Potrivit dr. Delia Comişan, sarea este un produs care, în exces, poate fi extrem de dăunător organismului. Deși organismul are nevoie de sare în cantități mici, nu este nevoie să suplimentaţi aportul acestuia, mai ales că unele alimente conțin deja acea doză zilnică necesară. Specialistul avertizează că nu trebuie depășită doza de cinci grame de sare pe zi, întrucât, în exces, provoacă retenție de lichide și inflamație. În plus, un aport mai mare de sare crește pofta de mâncare, ceea ce duce, implicit, la excesul de greutate. Totodată, sunt situaţii în urma cărora se asistă la o pierdere progresivă a masei osoase, în special la femeile aflate în postmenopauză. Mai mult decât atât, pe termen lung, ficatul începe să nu mai funcţioneze la capacitate maximă, la fel ca și rinichii.
 

Una dintre cele mai dăunătoare săruri pentru organism este sarea obișnuită sau sarea de masă. Totuși, în magazine se găsesc şi alte tipuri de sare care sunt mai sănătoase, deoarece nu au fost rafinate și, prin urmare, conțin o cantitate mare de minerale și oligoelemente care compensează clorura de sodiu. Cea mai cunoscută sare sănătoasă este sarea de mare, deoarece nu a fost procesată. Prin urmare, este un aliment mult mai hrănitor, asta dacă o consumaţi cu moderație. Desigur, şi sarea de Himalaya este indicată sau alte tipuri, dar mirodeniile sunt o opțiune excelentă pentru a condimenta preparatele într-un mod diferit și original și, de altfel, pentru a reduce consumul de sare fără ca mâncarea să-și piardă din savoare. Ca urmare, condimentele iuți, precum cayenne, chilli sau ghimbirul, vă ajută să sporiţi savoarea rețetelor, favorizând în același timp secreția de sucuri gastrice, ceea ce facilitează digestia. În acelaşi timp, ierburile, precum pătrunjelul, busuiocul, cimbrul sau rozmarinul, conțin compuși fitochimici și pot fi incluse în majoritatea rețetelor. (M.Ș.)



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 31 Martie 2015
Stire din Eveniment : Afaceri necurate cu ... condimente
Pagina a fost generata in 0.5229 secunde