Ana-Maria Vătămanu: "ADD Constanța a depus opt proiecte strategice privind infrastructura rutieră"

1079
Ana-Maria Vătămanu:
Președintele Asociației de Dezvoltare Durabilă (ADD) a Județului Constanța, Ana-Maria Vătămanu, a participat recent la evenimentul The Earth Day (Ziua Pământului), organizat de Inițiativa Ecologistă Europeană, în parteneriat cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, și găzduit de Parlamentul României. Evenimentul a fost moderat de Lavinia Șandru, președintele organizației Inițiativa Ecologistă Europeană.

Ana-Maria Vătămanu a vorbit, în cadrul evenimentului, despre rolul Asociației în Dezvoltarea Durabilă, precum și despre proiectele organizației, în valoare de milioane de euro, realizate în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța, cu Primăria Municipiului Constanța, precum și cu toate unitățile administrativ-teritoriale din județ. Totodată, dând exemplul Constanței, aceasta a oferit detalii despre importanța asociațiilor de dezvoltare durabilă, foarte active la nivel european, în atragerea de finanțări externe pentru proiecte dedicate comunităților locale.
 

„În 22 aprilie 1970, la inițiativa senatorului american Gaylord Nelson, a fost fondată Ziua Pământului, cea pe care o marcăm și noi cu scopul de a deschide ochii clasei politice, autorităților și populației în privința protejării mediului înconjurător. În urmă cu 52 de ani, la Ziua Pământului au aderat câteva zeci de milioane de americani. În 2009, Organizația Națiunilor Unite a declarat 22 aprilie drept sărbătoare oficială a planetei Pământ. Acum, suntem peste un miliard cei care o marcăm, în întreaga lume. Totodată, în septembrie 2015, la Summitul ONU de la New York, cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a Organizației, șefi de stat, de guverne și înalți oficiali din întreaga lume au semnat un document istoric privind Dezvoltarea Durabilă la nivel mondial. Documentul conține 17 obiective majore de dezvoltare durabilă, bazate pe trei piloni: mediu, economic, social. Uniunea Europeană a adoptat integral acest document, iar România, ca stat membru al UE, și-a asumat un proiect vast, provocator, dar și extrem de necesar: Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă 2030”, a declarat, printre altele, Ana-Maria Vătămanu.

Ulterior, ea a explicat cu ce se ocupă Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa.


„Ce facem noi, ADD Constanța? Identificăm și punem în aplicare, în parteneriat cu instituțiile fondatoare, proiecte care urmăresc strategiile europene de dezvoltare durabilă. Proiecte privind construirea unei societăți echitabile, prospere, competitive, durabile, cu o economie modernă. ADD Constanța este, practic, un vehicul folosit de CJ, de Primărie, precum și de toate UAT-urile din județ pentru implementarea acestor strategii de dezvoltare durabilă din agenda națională și europeană. Iar avantajele unei astfel de asociații, la nivel local, sunt numeroase”, a explicat Ana-Maria Vătămanu.


Preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa a mai vorbit şi despre drumurile judeţene din Constanţa şi în special despre infrastructura rutieră.


„Nu putem vorbi despre dezvoltare durabilă într-o comunitate în care infrastructura rutieră nu a fost o prioritate, zeci de ani, pentru instituțiile publice. Județul Constanța are 847 de kilometri de drumuri județene. Dintre aceștia, doar 360 de kilometri au fost reabilitați până acum, iar alți 105 kilometri sunt în stare critică. Vorbim inclusiv despre kilometri întregi de drumuri județene din pământ. La finele anului trecut, ADD Constanța a identificat, dezvoltat și depus, prin CJ Constanța, opt proiecte strategice privind dezvoltarea infrastructurii rutiere. Vorbim despre modernizarea a peste 100 de kilometri de drumuri județene. Valoarea proiectelor, depuse în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, depășește 400 de milioane de lei”, a concluzionat Ana-Maria Vătămanu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4123 secunde