Strănutul voluntar poate fi declanșat de unele condimente

263
Strănutul voluntar poate fi declanșat de unele condimente - stranut2-1648824901.jpg

Articole de la același autor

Aveţi senzaţia de strănut, dar acesta nu se produce? Medicii sunt de părere că atunci când strănutul nu apare în mod natural, se generează o senzaţie inconfortabilă. Cu toate acestea, nu este cazul să disperați, pentru că există mai multe tehnici pentru a provoca strănutul voluntar.

Un strănut este un răspuns involuntar care constă în expulzarea bruscă a aerului prin nas şi gură, el apărând în momentul în care există un anumit tip de iritaţie în membranele mucoase ale nasului şi gâtului. Altfel spus, aceasta este o modalitate prin care organismul poate să amelioreze iritaţia. În strănut intervin diafragma şi muşchii pieptului, ai gâtului şi ai stomacului. De obicei, este cauzat de unul sau mai mulţi dintre următorii factori: alergii, gripă sau răceală. În ceea ce privește gripa, aceasta face ca mucoasa gâtului să devină iritată şi acest lucru duce la strănut frecvent. Uneori, oamenii reacţionează la elementele din mediu fără ca acest lucru să însemne o alergie. Printre factorii declanşatori se numără praful, poluarea, condimentele, aerul uscat, etc.

Totodată, strănutul poate fi provocat de expunerea bruscă la soare, dar și de rularea unui şerveţel, astfel încât să formeze un capăt ascuţit. Introduceți acel vârf în partea interioară a nării şi mişcați-l puţin. Acest lucru poate stimula nervul trigemen, provocând un strănut. O altă modalitate eficientă de a induce strănutul este a mirosi aroma substanţelor puternice. În acest sens, condimentele sunt ideale, iar aici ne referim la piperul negru, chimen, ardei roşu măcinat sau coriandru. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 31 Martie 2015
Stire din Eveniment : Afaceri necurate cu ... condimente
Pagina a fost generata in 0.4429 secunde