Gest disperat al unui tată, în încercarea de a-și opri copiii dependenţi să intre pe reţelele de socializare

436
Gest disperat al unui tată, în încercarea de a-și opri copiii dependenţi să intre pe reţelele de socializare - copiidependentiinternetromania-1645436162.jpg

Articole de la același autor

Un tăta din localitatea franceză Messanges, o comună cu 1.000 de locuitori din departamentul francez Landes, a folosit un sistem un bruiaj care a blocat internetul și telefonia mobilă în toată localitatea, relatează France Bleu. El riscă acum până la șase luni de închisoare și o amendă de 30.000 de euro, scrie libertatea.ro

Tatăl a presupus că își ține departe de internet doar copiii dependenți de rețelele sociale, numai că a oprit telecomunicațiile în Messanges și într-o comună învecinată, a relevat ancheta Agenției Naționale de Frecvență (ANFR). Totul a început după ce un operator de telefonie mobilă a anunțat că una dintre antene ale sale nu mai funcționează între miezul nopții și ora 3.00.

Pentru a rezolva cazul, un tehnician de la ANFR s-a deplasat la fața locului cu un radiogoniometru, instalație de radiorecepție folosită pentru determinarea direcției din care sunt emise undele radio, pentru a identifica originea semnalului de interferență. A găsit rapid o locație de unde părea să vină bruiajul. Bărbatul identificat la adresă a fost apoi audiat. El a recunoscut că folosea un dispozitiv cu mai multe benzi, care bloca atât semnalul telefoane mobile, cât și semnalul Wi-Fi.

El a explicat că a cumpărat dispozitivul pentru a-și ține copiii departe de internet noaptea și pentru a-i împiedica să frecventeze rețelele sociale de care sunt dependenți.

ANFR arată că bruiajele sunt strict interzise în Franța. Folosirea lor se pedepsește cu închisoare de până la șase luni și cu amendă de 30.000 de euro. Procurorul din Dax a demarat urmărirea penală în acest caz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.434 secunde