Ministrul Familiei: Avem în lucru o lege pentru protejarea copiilor de pericolele internetului

109
Ministrul Familiei: Avem în lucru o lege pentru protejarea copiilor de pericolele internetului - firea1024x659-1644320942.jpg
Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse are în lucru un proiect de lege pentru protejarea copiilor de pericolele care decurg din folosirea internetului, a declarat ministrul de resort, Gabriela Firea, într-un mesaj video transmis azi în cadrul unei conferinţe privind comportamentul copiilor şi adolescenţilor pe internet.

"Vreau încă o dată să asigur că avem deja în lucru la noul minister înfiinţat, al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia şi Drepturile Copilului, un proiect de lege care vine în sprijinul situaţiei despre care vorbim astăzi, în sensul protejării copiilor şi tinerilor de toate excesele, dar mai ales pericolele care decurg din folosirea internetului. Doar a asista pasivi sau doar a descrie fenomenul şi a ne arăta îngrijorarea nu este suficient, trebuie să facem mai mult. Nu pot să spun că lumea începe cu noi, cei care suntem acum în Parlament sau în Guvern, s-au făcut lucruri şi în ţara noastră, la fel la nivel european, dar e clar că nu destul, pentru că fenomenul este în creştere şi atunci şi legislaţia noastră trebuie adoptată", a afirmat Gabriela Firea, scrie Agerpres

Ministrul Familiei a apreciat că de multe ori nici adulţii nu cunosc care este limita admisibilă de folosire a internetului de către copii.

"Din nefericire, acest fenomen, lipsa de siguranţă a copiilor şi adolescenţilor pe internet, a crescut în perioada pandemiei. Garantez, în numele noului minister înfiinţat, al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, pentru întreaga disponibilitate a mea şi a colegilor de a colabora pentru a găsi cele mai bune soluţii şi programe, astfel încât copiii şi adolescenţii din România să poată să fie protejaţi. (...) Cunoaştem sensibilităţile, nevoile tinerilor, adolescenţilor, conştientizăm faptul că de multe ori nu ştim care este limita admisibilă de folosire a internetului, deoarece mai ales în pandemie, acesta nu este doar o modalitate de a petrece timpul liber, ci chiar însuşi procesul de educare, şi atunci intervine problema autorităţilor, a Parlamentului României, a Guvernului, a societăţii civile", a menţionat Gabriela Firea.

Ministrul Familiei a subliniat că folosirea susţinută a internetului de către copii îi expune uneori pe aceştia unor pericole mortale, mai precizează sursa mai sus amintită.

Pagina a fost generata in 1.0048 secunde