Buzele vi se pot umfla şi din cauza stresului

798
Buzele vi se pot umfla şi din cauza stresului - fondbuze2-1648649640.jpg

Articole de la același autor

De cele mai multe ori, buzele umflate au ca și cauză un cumul de factori care pot fi controlați fără nici o problemă. Cu toate acestea, încercați să aveți grijă la simptomele suplimentare. Desigur, foarte mulți oameni au avut buzele umflate la un moment dat și nu au știut ce să facă. Deși această situație nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare, nu reprezintă un simptom care trebuie ignorat. Totuși, dacă inflamația este foarte proeminentă, poate fi însoțită de alte simptome sau durează mult timp, este necesară intervenția medicală.

Înainte de toate, însă, trebuie să știți că, în cele mai multe cazuri, puteți rezolva problema acasă, folosind, de exemplu, comprese reci. Alteori este necesară evitarea contactului cu anumiți agenți. Potrivit dr. Alina Mincea, temperatura mediului înconjurător influențează starea buzelor. Astfel, prea multă căldură sau frigul excesiv poate duce la apariția buzelor umflate sau crăpate. Acest lucru îi afectează mai mult pe unii oameni, dar în toate cazurile se recomandă menținerea zonei hidratate.

„Pe de altă parte, bubițele pe buze sunt o altă cauză a umflăturilor. De multe ori trec neobservate, dar efectul lor se manifestă sub formă de inflamație. De asemenea, nu este neobișnuit ca o persoană să își muște din greșeală buzele. În acelaşi timp, buzele se umflă și când cineva petrece mult timp la soare, pentru că razele solare provoacă arsuri și unul dintre simptomele sale este inflamația. Acest lucru se mai întâmplă și atunci când beţi ceva prea fierbinte, dar şi alimentele acide sau condimentate generează acest efect, așa cum se întâmplă cu lămâia sau ananasul. Pe de altă parte, substanțele chimice caustice pot duce la umflarea buzelor. De multe ori, oamenii intră în contact cu ele prin substanțe de curățare care stropesc și ajung în zona gurii. De regulă, simptomele sunt însoțite de vezicule ce provoacă durere și arsuri, dar alergiile sunt una dintre cele mai frecvente cauze. Astfel, când alergenul este un aliment, inflamația apare în medie în două ore. Dacă este un alt agent, cum ar fi un medicament sau o plantă, reacția poate fi văzută mai rapid. Totodată, dacă aveți dificultăți de respirație, trebuie să mergeți de urgență la un medic. Totuşi, cea mai frecventă infecție în această zonă este herpesul oral. În acest caz, există o leziune cu vezicule mici, o senzație de furnicătură și amorțeală”, a explicat medicul.

Desigur, şi alte infecții, cum ar fi candidoza, provoacă umflarea buzelor. În plus, nodulii care apar în gură provoacă umflarea buzelor, la fel ca şi abcesele dentare sau flegmoanele, care sunt nişte concentrații de puroi. Ele generează multă durere și inflamație în zona din jur. Nu în ultimul rând, buzele umflate pot fi reacția organismului la stres. În mod similar, stările de anxietate accentuează bruxismul sau scrâșnirea involuntară a dinților, iar unul dintre efecte poate fi umflarea buzelor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6214 secunde