Infecţiile cu salmonella şi E. coli se vindecă. Ce trebuie să faceţi

321
Infecţiile cu salmonella şi E. coli se vindecă. Ce trebuie să faceţi - fondinfectiile2-1644766599.jpg

Articole de la același autor

De cele mai multe ori, oamenii se recuperează rapid și fără alte probleme, în cazul infecțiilor cu salmonella și E. coli, dar acestea pot fi cu adevărat periculoase la persoanele suferinde ori în cazul copiilor, care nu au sistemul imunitar prea puternic. Pentru a evita astfel de probleme de sănătate este absolut necesar să mențineți niveluri optime de igienă atunci când manipulați alimentele.

De ce este necesar să aveți o igienă corespunzătoare atunci când manevrați mâncarea? Înainte de toate, trebuie să știți că Salmonella și E. coli sunt două dintre cele mai obișnuite bacterii ale zilelor noastre. Din păcate, ele afectează sistemul intestinal și sunt legate de alimente care nu sunt bine pregătite sau gătite, pe lângă igiena la manipularea acestora. Potrivit dr. Liliana Câmpeanu, sistemul de producție industrializat actual nu păstrează și nu gătește întotdeauna alimentele în mod corespunzător. În plus, măsurile slabe de igienă la manipularea acestora pot provoca proliferarea bacteriilor toxice, care ar putea fi chiar fatală.

Totul depinde, însă, de starea de sănătate a persoanei care consumă acele alimente. Medicii sunt de părere că salmonella este o bacterie care trăiește în intestinele oamenilor, animalelor sau păsărilor infectate. Prin urmare, se transmite prin fecale. În acest sens, igiena la manipularea alimentelor în toate etapele lanțului (de la fermă la masă) este esențială pentru a evita apariția infectărilor. În plus, trebuie să aveți în vedere că prezența salmonellei în alimente nu alterează gustul sau aspectul, deci nu poate fi detectată. „În ceea ce priveşte infecția cauzată de salmonella, aceasta se numește salmoneloză, iar la circa 0 - 72 de ore după contaminare, pacientul poate dezvolta diaree, dureri abdominale și uneori febră. Cu toate acestea, simptomele apar mai clar din a patra sau a șaptea zi, cu dureri de cap, febră, diaree, dureri abdominale, erupții pe piept și pe spate. În mod normal, boala trece după maximum opt săptămâni.

La rândul său, Escherichia coli (cunoscută și ca E. coli) este o enterobacterie găsită în intestine. Deși este inclusă pe lista de bacterii necesare pentru buna funcționare a procesului digestiv, anumite tulpini pot fi foarte periculoase. Şi în acest caz, infecția este legată de lipsa de igienă în manipularea alimentelor, în special a cărnii crude sau a legumelor care nu au fost manipulate corect. Prin urmare, este legată de gătirea deficitară a alimentelor, la temperaturi sub 70 de grade”, a subliniat medicul. Partea proastă este că ea poate provoca infecții intestinale, cistită, inflamația tractului urinar, meningită, septicemie, mastită, pneumonie și diaree cu sânge. Din fericire, salmoneloza se manifestă adesea ca o infecție ușoară, așa că dispare de la sine după câteva zile la adulții sănătoși. Oamenii au nevoie doar de îngrijire de bază, cum ar fi rehidratarea și administrarea de probiotice sau prebiotice. De regulă, în cazurile ușoare, sistemul imunitar va putea elimina bacteriile, așa că vor fi necesare doar măsuri generale. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2967 secunde