Usturoiul verde ajută sistemul imunitar și contribuie la combaterea infecțiilor

215
Usturoiul verde ajută sistemul imunitar și contribuie la combaterea infecțiilor - usturoi2-1648649743.jpg

Articole de la același autor

Pentru cei care nu știu, usturoiul verde are o mulțime de beneficii asupra organismului uman, el putând fi inclus în diferite feluri de mâncare. Datorită conținutului său de antioxidanți, vitamine, minerale și alți compuși nutritivi, acesta ar trebui inclus în alimentația tuturor. Specialiștii susțin că usturoiul conține un compus numit alicină, care este o substanță cu calități antibiotice, antifungice și antiparazitare. Din această cauză, este capabil să lupte împotriva paraziților. De asemenea, ajută la inhibarea ciupercilor care provoacă dificultăți de respirație. În același timp, compușii usturoiului au capacitatea de a reduce nivelul seric total de colesterol și trigliceride.

Aportul său pare să ajute la creșterea nivelului de colesterol bun (HDL) și la suprimarea sintezei colesterolului rău (LDL). HDL este considerat colesterol bun, deoarece ajută la eliminarea colesterolului din sânge. LDL-ul, în schimb, este colesterolul cu densitate scăzută și se poate acumula în artere. Acest lucru este asociat cu o probabilitate mai mare de a suferi de boli coronariene. Compușii generați de organism în timpul activităților zilnice sunt capabili să stimuleze acumularea de radicali liberi. Aceștia sunt substanțe care provoacă stres oxidativ în celule, care este asociat cu boli și îmbătrânire prematură. Datorită concentrației sale de antioxidanți, usturoiul ar putea fi util pentru a reduce aceste efecte.

Cercetările sugerează că toate componentele sale ajută la reducerea producției de radicali liberi. În plus, usturoiul conține cantități mari de vitamina C, care ajută sistemul imunitar și contribuie la combaterea infecțiilor și a altor boli. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4834 secunde