Curcuma ajută sistemul imunitar în lupta cu bolile

223
Curcuma ajută sistemul imunitar în lupta cu bolile - curcuma2-1635168851.jpg

Articole de la același autor

Dacă nu ştiaţi, curcuma are ingrediente active cu proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare foarte promiţătoare în tratamentul a diferite patologii. De fapt, curcuma sau turmericul este un condiment hindus care a fost folosit din cele mai vechi timpuri în gastronomie şi medicina alternativă. Se crede că a fost folosită pentru prima dată, în India, în anul 610 î.Hr. C, când a început să fie apreciată pe post de colorant pentru diferite alimente. De atunci şi până astăzi, a fost un condiment de bază în multe locuri din întreaga lume.

Mulţi o numesc „regina condimentelor”, graţie cantităţii mari de nutrienţi şi efectelor promiţătoare asupra organismului. Conform specialiştilor, turmericul este creditat cu calităţi antiinflamatorii şi antioxidante, printre altele. De exemplu, multe dintre ingredientele active din curcuma ajută la îmbunătăţirea sănătăţii ficatului. Acest organ excretor al corpului este responsabil de eliminarea toxinelor prin producerea de enzime ce susţin procesul de digestie.

Totodată, proprietăţile antibacteriene şi antivirale ale turmericului acţionează pentru a sprijini sistemul imunitar în combaterea a mii de agenţi patogeni care afectează sănătatea. Datorită lipopolizaharidelor, includerea curcumei în dietă ajută la creşterea acţiunii anticorpilor împotriva agenţilor străini care atacă organismul. În plus, datorită acestor calităţi, el poate ajuta la reducerea riscului de a contracta gripa, răcelile şi alte tipuri de boli respiratorii şi virale. Nu în ultimul rând, introducerea acestui condiment în preparate este foarte sănătoasă pentru sistemul cardiovascular. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6303 secunde