Mesajul șefului Jandarmeriei Constanța, la ceas aniversar. 170 de ani de tradiție!

282
Mesajul șefului Jandarmeriei Constanța, la ceas aniversar. 170 de ani de tradiție! - 3aprjandarmiferencz-1585904848.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, se împlinesc 170 de ani de la momentul care a marcat întemeierea Jandarmeriei Române, de la 3 aprilie 1850, atunci când domnitorul Grigore Alexandru Ghica a semnat "Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi".

Astăzi, de ziua lor, jandarmii sunt pe stradă, în prima linie, în lupta pentru limitarea răspândirii Covid-19 și nu au vreme să sărbătorească într-un cadru festiv.

Cu acest prilej, col. Daniel Ferencz, inspector șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța a transmis: "Armă de tradiție, Jandarmeria Română a apărut în epoca modernă, în cadrul procesului istoric al formării și dezvoltării societății românești, din necesitatea existenței unei forțe menite să acționeze pentru menținerea și realizarea ordinii interne.

Momentul care marchează întemeierea Jandarmeriei Române a fost 3 aprilie 1850 când, printr-un ofis domnesc, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului obștesc, semnând «Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi». Prin această lege, s-a dat statut juridic armei Jandarmeriei și i s-au stabilit principiile de organizare și funcționare. Dat fiind importanța acestui moment, prin Legea nr. 116/1998 și ulterior prin Legea nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, s-a statuat ca la data de 3 aprilie, să fie marcată ziua Jandarmeriei Române.

Astăzi, la împlinirea a 170 de ani de tradiție, nu avem timp pentru a sărbători, așa cum am făcut-o alături de dumneavoastră în anii precedenți. Această perioadă este destul de solicitantă pentru noi, dar conștientizăm că aceasta este menirea noastră, aceea de a fii aproape de cetățeni și de a-i proteja.

Acest lucru ne face să trecem mai ușor peste aceste momente dificile. Nu ne plângem, suntem conștienți că trebuie să depunem eforturi conjugate pentru a depăși cu bine această perioadă. Oricât ar fi de greu, nu avem voie să cedăm. În aceste zile sacrificăm timpul petrecut alături de familie, în favoarea activităților profesionale. La mulți ani, camarazi! La mulți ani, jandarmi! La mulți ani, Jandarmeria Română!".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3661 secunde