Mese festive de Crăciun și Revelion pentru deținuții de la Poarta Albă

300
Deținuții încarcerați în Penitenciarul de Maximă Siguranță de la Poarta Albă au beneficiat de Crăciun de mese festive, cu produse tradiționale.
Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, inspectorul Gabi Botezan, conducerea penitenciarului a organizat pentru deținuți o serie de manifestări ocazionate de sărbătorile de iarnă, completate cu suplimentări de drepturi și recompense. Astfel, în ajunul Crăciunului a avut loc o slujbă religioasă, susținută chiar de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, și corul de colindători al Arhiepiscopiei.
Slujba s-a desfășurat în capela din incinta Penitenciarului Poarta Albă, unde au fost prezente persoane private de libertate din toate regimurile de detenție, aflate în custodia Penitenciarului Poarta Albă și a Penitenciarului Spital Poarta Albă.
Și de Revelion deținuții vor avea parte de un regim special. Drept urmare, în zilele de 31 decembrie și 1 ianuarie 2010, vor fi organizate mese festive pentru deținuți, cu produse tradiționale de sezon. De asemenea, în această perioadă, ei beneficiază și de dreptul la un pachet suplimentar din partea familiei.
În altă ordine de idei, inspectorul Gabi Botezan precizează că, pentru a putea sărbători trecerea în noul an împreună cu familiile, 42 de persoane private de libertate vor primi permisiunea de părăsire a penitenciarului pentru perioade de 24 de ore, trei zile și cinci zile. Deținuții care vor beneficia de această permisiune au fost atent selecționați de către conducerea instituției din rândul celor cu un comportament adecvat, care participă frecvent la activități lucrative și manifestări socio-culturale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 28 Decembrie 2009
Stire din Eveniment : Trei pietoni dintr-o lovitură
Pagina a fost generata in 1.6394 secunde