Metoda "Accidentul" devine metoda "Operația". Nu vă lăsați păcăliți și sunați la Poliție!

577
Metoda
Infractorii găsesc mereu noi și noi metode de a-i păcăli pe vârstnici. Pentru că înșelăciunea prin metoda "Accidentul" nu mai prinde la mulți, aceștia par să încerce acum o nouă variantă – "Operația chirurgicală". În numai 24 de ore, polițiștii din județul Constanța au înregistrat două noi tentative de înșelăciune prin telefon.


Astfel, sâmbătă seară, 26 ianuarie, în jurul orei 22.20, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție au fost sesizați de către o femeie din municipiul Constanța, cu privire la faptul că tatăl său, în vârstă de 81 de ani, a fost apelat pe telefonul fix, de către doi bărbați necunoscuți, care s-au recomandat ca fiind fiul, respectiv un medic.

Cei doi necunoscuți l-au informat că pentru efectuarea unei intervenții chirurgicale asupra fiului este necesară suma de 10.000 de euro.


Ulterior, duminică seară, în jurul orei 23.00, polițiștii din cadrul Secției 8 Rurală Băneasa au fost sesizați de către o femeie, de 72 de ani, din localitatea Lipnița, județul Constanța, care le-a spus că a fost apelată pe telefonul fix, de către un bărbat, care s-a recomandat ca fiind medic, informând-o că fiica ei a suferit un accident și este necesară transportarea acesteia la un spital din București. Presupusul medic i-a adus la cunoștință că ar fi nevoie de suma de 1.500 de lei.


Din fericire, cele două persoane în vârstă și-au dat seama că pot fi victimele unor infracțiuni de înșelăciune și nu au dat curs invitației, anunțând de urgență organele de poliție.


Polițiștii constănțeni au deschis anchete în cele două cauze pentru identificarea autorilor, depistării acestora și tragerea lor la răspundere penală.

Polițiștii ne sfătuiesc

Polițiștii ne atrag atenția că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să oferim sub nicio formă sau pretext sume de bani. "Este foarte important pentru cetățeni, mai ales cei de vârsta a treia, să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanții instituțiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speță de natură penală", spun reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.


În cazul în care sunteți sunați și vi se solicită telefonic diferite sume de bani, fie pentru "rezolvarea unor accidente rutiere", fie pentru diferite intervenții chirurgicale, apelați imediat numărul de telefoni unic 112 sau la Poliție, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier. Astfel, polițiștii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înșelăciuni, iar persoanele care intenționează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate și trase la răspundere penală.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2807 secunde