Metoda "Ventilatorul! Tentativă de înșelăciune la Constanța

4291
Metoda

Articole recomandate

În cursul zilei de luni, în jurul orei 15.30, polițiștii Secției 5 Constanța au fost sesizați de către o femeie, de 44 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost victima unei tentative la infracțiunea de înșelăciune.

În urma cercetărilor a reieșit faptul că femeia a fost contactată pe telefonul fix de către o persoană care s-a recomandat a fi fratele acesteia și care i-a comunicat faptul că, în timp ce se afla la locul de muncă, i s-ar fi făcut rău și ar fi ajuns la spital, fiind diagnosticat cu COVID-19. În acest context, bărbatului i s-ar fi solicitat suma de 20.000 de lei pentru a achiziționa un aparat de ventilație.

Femeia i-a spus apelantului că nu are suma de bani cerută, iar acesta ar fi insistat, spunând că va reveni mai târziu cu un telefon. Între timp, femeia a luat legătura cu fratele său, dându-și seama că a fost victima unei tentative la infracțiunea de înșelăciune.

Deși, în acest caz, nu a fost creat niciun prejudiciu material, această metodă are un impact emoțional foarte mare asupra victimelor. În acest context, polițiștii constănțeni vă recomandă:

- nu oferiți niciun fel de date personale prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutor;

- nu trimiteți sume de bani unor persoane necunoscute, indiferent de pretextul acestora;

- sesizați cea mai apropiată secție de poliție sau apelați 112 dacă aveți suspiciunea că ați putea fi victimă a unei infracțiuni de înșelăciune.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1352 secunde