Migranți, reținuți la frontiera Bulgaria-Turcia! 17 dintre ei, depistați într-un camion din România

154
Migranți, reținuți la frontiera Bulgaria-Turcia! 17 dintre ei, depistați într-un camion din România - migranti-1457716134.jpg

Articole recomandate

Poliția bulgară de frontieră a reținut 29 de migranți ilegali la frontiera cu Turcia, 17 dintre ei fiind depistați într-un camion cu numere de înmatriculare românești, la punctul de trecere Lesevo, informează vineri BTA, citând un comunicat al Ministerul de Interne de la Sofia.


Cei 17 migranți, care nu aveau asupra lor acte de identitate, au declarat că sunt cetățeni sirieni. Ei sunt reținuți acum la secția de poliție din Elhovo (sudul țării), potrivit Agerpres.

Potrivit BTA, autoritățile au efectuat un test cu analizorul de gaze în interiorul camionului, rezultatele indicând valori ridicate de dioxid de carbon.

Conform Ministerului de Interne, alți 12 migranți ilegali au fost reținuți la punctul de frontieră Kapitan Andreevo. Nici ei nu dețineau acte de identitate, declarându-se irakieni. Șoferul care îi transporta a fost arestat pentru 72 de ore.

Joi, poliția de frontieră a anunțat reținerea, la același punct de frontieră, a 43 de migranți ilegali ascunși într-un tren de marfă intrat în cursul nopții din Turcia.

Potrivit ministrul de interne Rumiana Bacivarova, Bulgaria a solicitat asistență financiară din partea Comisiei Europene pentru a-și întări securitatea la frontiera cu Grecia și a se evita crearea unei rute alternative de migrație, după închiderea celei prin Balcanii de Vest.

Vineri, guvernul de la Sofia a anunțat că va trimite ajutor umanitar migranților și refugiaților blocați la frontiera eleno-macedoneană, în condiții meteo vitrege.

Ajutorul va consta în corturi, paturi, pături și materiale de încălzire, așa cum s-a specificat de către autoritățile elene într-o scrisoare trimisă Ministerului bulgar de Externe.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.434 secunde