Migranți sirieni și iranieni, depistați de polițiștii de frontieră

168

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu autoritățile de frontieră din Bulgaria, au depistat cinci cetățeni sirieni care intraseră ilegal în țară, alături de o călăuză bulgară, care intenționa să îi transporte cu un autoturism în Germania. În aceeași zi, în apropierea frontierei de stat au mai fost reținuți doi cetățeni iranieni care trecuseră "frontiera verde" cu scopul de a ajunge într-o țară din spațiul Schengen.


Trei bărbați, o femeie și un copil de șapte ani 
Polițiștii de frontieră din Ostrov, în cooperare cu autoritățile de frontieră bulgare, au desfășurat o acțiune de combatere a migrației ilegale în zona de competență. Astfel, în jurul orei 08.30, în apropierea Bacului Ostrov, polițiștii de frontieră au oprit pentru control un Renault, înmatriculat în Bulgaria, condus de o femeie. În vehicul se mai aflau cinci persoane, din care patru adulți (trei bărbați și o femeie) și un minor. 


În urma legitimării celor șase persoane, oamenii legii au stabilit faptul că femeia care conducea autoturismul se numește Ivanova D., în vârstă de 40 de ani și este cetățean bulgar, iar cei cinci pasageri nu posedau documente asupra lor. Cu ocazia primelor verificări, polițiștii au descoperit că persoanele în cauză sunt cetățeni sirieni, cu vârste cuprinse între 7 și 53 de ani, care au trecut frontiera de stat în aceeași zi, în jurul orei 07.00, pe un drum transfrontalier nefinalizat care face legătura între România și Bulgaria, cu un autoturism condus de călăuza bulgară. 


400 dolari pentru a-i duce în Germania 
Investigațiile au indicat faptul că grupul de migranți a fost constituit pe teritoriul Bulgariei, unde aceștia au fost contactați de Ivanova D. care a cerut 400 dolari pentru a-i transporta, în primă fază, la București, iar apoi urma să stabilească o altă modalitate de a ajunge în Germania. 
Cetățenii sirieni s-au ales cu dosare penale pentru intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, iar Ivanova D. este cercetată pentru intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat și trafic de migranți. 


Iranieni prinși în "zona verde" 
În după-amiaza aceleiași zile, în jurul orei 17.35, o patrulă formată din polițiști de frontieră din Ostrov și lucrători ai postului de Poliție din localitatea Lipnița au identificat, în apropierea frontierei de stat, pe raza unui canton silvic din județul Constanța, doi cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă. 


Verificările au stabilit faptul că respectivii bărbați, în vârstă de 33 și 49 de ani, sunt cetățeni iranieni care au ales să treacă frontiera prin "zona verde" cu scopul de ajunge într-o țară din spațiul Schengen.  Aceștia s-au ales cu dosare penale pentru intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5812 secunde