Mihai Fifor, vizită în SUA: "Voi merge cu un mesaj către partenerul nostru strategic"

642
Mihai Fifor, vizită în SUA:

Articole recomandate

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a anunțat joi că în vizita pe care o are programată în Statele Unite ale Americii va transmite mesajul că România intenționează să-și îndeplinească toate obligațiile asumate în plan militar.


"Mesajul este unul cât se poate de clar, acela că România este un partener al Alianței Nord-Atlantice extrem de solid, de credibil. Voi merge cu un mesaj către partenerul nostru strategic, Statele Unite ale Americii, că vom continua să ne îndeplinim obligațiile asumate (...). Vom avea o agendă bogată, ne întâlnim cu secretarul Apărării, James Mattis, și sunt absolut convins că vor fi foarte multe lucruri importante pe care le vom discuta, le vom analiza", a declarat Fifor la Câmpulung Muscel, unde a participat la ceremonia de repatriere din Afganistan a militarilor Batalionului 30 "Vulturii Carpaților".


Ministrul Apărării a adăugat că îl va invita pe omologul său american să viziteze România.


"Faptul că, iată, ne vedem a doua oară în formatul acesta, al unei vizite oficiale în Statele Unite, vorbește de la sine despre relația foarte bună pe care o avem cu partenerul nostru strategic. Vom reitera, totodată, invitația pentru secretarul apărării, James Mattis, de a ne vizita", a precizat Mihai Fifor.


Ambasadorul României în Statele Unite, George Cristian Maior, anunța la finalul lunii iulie, într-un interviu acordat publicației americane Politico, faptul că ministrul român al apărării, Mihai Fifor, va efectua o vizită în SUA în cursul lunii septembrie.


Conform lui Maior, ministrul Fifor se va întâlni cu secretarul apărării, James Mattis, cu care va discuta mai multe aspecte legate de cooperarea bilaterală în domeniul apărării, printre care oferta României de a găzdui un contingent militar american permanent la Baza aeriană "Mihail Kogălniceanu", scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2629 secunde