Mihnea Motoc participă la summitul NATO

88
Mihnea Motoc participă la summitul NATO - mihneamotoc-1461485297.jpg

Articole recomandate

 Reacțiile partenerilor nord-atlantici la propunerile pe care România urmează să le facă la summit-ul NATO de la Varșovia sunt "pozitive", afirmă ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, într-un interviu acordat AGERPRES, precizând însă că este nevoie în continuare de "persistență" pentru a prezenta "limpede și convingător" situația de securitate în regiune, cu accent pe zona Mării Negre.

"Nimic nu este încă tranșat și formalizat. Suntem foarte activi în contacte atât la nivel politic, cât și politico-militar și militar pentru a prezenta ideile noastre. Reacțiile pe care le am eu și colegii abilitați din conducerea ministerului sunt pozitive, însă trebuie să fim și în domeniul acesta persistenți pentru a prezenta de o manieră cât mai limpede, convingătoare, care sunt parametrii specifici de securitate în sud-estul flancului estic, în zona noastră, cu accent aparte pe regiunea Mării Negre cu toate evoluțiile de securitate pe care le-am văzut în ultima vreme", a spus Motoc.

Ministrul a subliniat că România nu se rezumă la a ilustra amenințările și riscurile potențiale din regiune, ci vine cu "soluții" și "propuneri" bazate pe contribuții și eforturi proprii, dar pe care, afirmă el, Bucureștiul le-ar dori completate "într-un format multinațional", potrivit Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3441 secunde