AVERTISMENTUL UNUI POLIȚIST RUTIER: "O să îmi văd de treaba mea. O să anunț în continuare părinți că și-au pierdut copilul în accident, o să lipesc etichete la morgă pe cadavrele scoase dintre fiarele contorsionate"

99490
17
AVERTISMENTUL UNUI POLIȚIST RUTIER:

Articole recomandate

Celebrul polițist Marian Godină ia apărarea colegilor de la rutieră care opresc vitezomanii cu radarele din dotare. Supărat de reacția multor români care reclamă faptul că Rutiera folosește radarele camuflate, la "japcă", acesta atinge câteva adevăruri dureroase pentru străzile României, unde mii de oameni mor anual în accidente rutiere. Știați că sunte țara din UE cu cea mai mare rată de decese în accidente rutiere? Poate că postarea lui Godină o să vă lămurească și de ce...


"Am postat fotografiile cu aparatele radar ascunse de prin alte țări din Europa și din lume ca răspuns la comentariile de zilele trecute în care se reproșa că numai la noi în România stau radarele ascunse, nu că mi-ar plăcea astfel de comparații.

Așa cum anticipam, acum au apărut comentariile care spun că, spre deosebire de noi, ei au autostrăzi. Pozele erau doar ca să vedeți că și în alte țări radarele sunt ascunse, ba chiar mult mai ascunse decât la noi, unde echipajul care stă "la oprire" e mai mult decât vizibil.

Faptul că avem o infrastructură care lasă de dorit înseamnă că ne dă dreptul să încălcăm viteza? Dacă nu ai serviciu și salariu ai voie să tâlhărești? Un bărbat urât și prost grămadă care nu e în stare să cucerească o femeie, are dreptul să violeze? Cam asta ar fi analogia. Dacă nu avem autostrăzi, hai să mergem tare pe ce avem.

În fine...am înțeles că mă bat cu morile de vânt. O să îmi văd de treaba mea în continuare, o să anunț în continuare părinți că și-au pierdut copilul sau pe cineva drag în accident, o să lipesc în continuare etichete cu nume si CNP la morgă pe cadavrele proaspăt scoase dintre fiarele contorsionate. Voi căutați în continuare motive pentru care viteza nu trebuie respectată, când depășiți viteza dați vina pe polițist că nu are caschetă, vedeți dacă are ordin de serviciu, căutați vina în oricare altă parte, dar nu la voi. Voi ați mers tare că n-avem autostrăzi, că nu era radarul la vedere, că nu v-a anunțat nimeni că e radar (deși aveți permis de conducere și ar trebui să cunoașteți deja limitele de viteză și semnificațiile indicatoarelor).

În altă ordine de idei, faptul că nu avem șosele ar trebui să fie un motiv în plus care să ne facă să realizăm că depășirea vitezei nu ne va aduce niciun beneficiu, în sensul că oricum nu vom ajunge mai repede. Și am să vă dau un exemplu pe care sunt convins că l-ați văzut cu toții:

Mergi la un drum lung și într-o curbă ești depășit de un bezmetic care trece pe lânga tine cu o viteză de zici că tu stai pe loc. Îl urmărești cu privirea și vezi că ajunge în spatele altei mașini și tot scoate botul din coloană, pregătit de altă depășire. Cineva de la tine din mașină zice: "ia uite-l p-ăsta, îl mănâncă..." Depășește si acea mașină și se duce de nu-l mai vezi. Tu mergi în continuare cuminte, regulamentar. La intrarea în orașul destinație, tot din cauza infrastructurii, e aglomerație și s-a format coloană. E ora 12. Stai în coloană și deodată, în față cu vreo 7-8 mașini...pe cine zărești? Bezmeticul. Dar ce-ai făcut, Bobiță? D-aia te grăbeai așa tare? La tine cât e ceasul? Tot 12, tot 12?"



Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Iacob C
24 aprilie 2016
Viteza in trafic

Este un mare adevar in cele scrise mai sus. Viata are prioritate , pericolul nu cunoaste soferul de la volan ,cand urci la volanul unei masini si trebuie sa ajungi la o destinatie , sa stii ca viata ta este pusa in orice moment in pericol. Nu viteza peste limite va rezolva ceva , ci modul de conduita al soferului. Am vizitat multe tari europene , dar nu am vazut atatea accidente ca in Romania. Ar trebui data o lege prin care obtinerea permisului de conducere sa fie obtinut dupa implinirea varstei de 20 ani. Poate asa vom avea mai putini tineri care mor in accidente. Nu politia rutiera trebuie sa-i sperie pe vitezomani , ci faptul ceeace vor sa faca in trafic si sa nu uite toti avem numai o singura viata de trait.

CULCEA MARIAN
24 aprilie 2016
MILITIENII-TILHARI LA DRUMUL MARE

BOBITA MILITICA POTI SA EXPLICI DE CE APARATUL RADAR INDICA 4 PARAMETRII DE VITEZA INTR-O SINGURA SECUNDA? UMBLATI VOI ASTIA MILITIENII TILHARI CU MAIMUTA PE RADAR? SEFII VOSTRI V-AU DRESAT PE VINATOARE ? STATI PRECUM TILHARII LA COLTUL DRUMULUI SA DATI IN CAP SI MAI AVETI TUPEUL SA VA COMPORATI CU POLITISTII DIN TARILE CIVILIZATE? BOBITA MILITICA,UITE SI DOVADA;https://youtu.be/SVSB_wWGTaY DACA CUMVA CREIERASUL VOSTRU DE MILITIENI NU PERCEPE CORECT IMAGINILE CE SE DERULEAZA IN CELE 29 DE SECUNDE VA EXPLIC EU CU INCETINITORUL SA INTELEGETI SA TERMINATI CU VINATOAREA-TILHARIE LA DRUMUL MARE. DECI;AUTOUTILITARA PEUGEOT BOXERE APARE IN CADRU LA ORA;11.39.32 SECUNDE,PINA LA ORA 11.39.34 SECUNDE NU SE INTIMPLA NIMIC.LA ORA 11.39.34 SECUNDE APARATUL RADAR INREGISTREAZA PENTRU AUTOUTILITARA PEUGEOT BOXER VITEZA DE 43 KM/H-VITEZA LA CARE ERA SETAT APARATUL RADAR. TOT LA 11.39.34 SECUNDE AUTOUTILITARA PEUGEOT BOXER ESTE INREGISTRATA CU VITEZA DE 46 KM/H. TOT LA 11.39.34 SECUNDE AUTOUTILITARA PEUGEOT BOXER ESTE INREGISTRATA CU VITEZA DE 48 KM/H. TOT(DECI,TOT) ORA 11.39.34 DE SECUNDE AUTOUTILITARA PEUGEOT BOXER ESTE INREGISTRATA CU VITEZA DE 68 DE KM/H. APOI,IN PRIMELE CADRE DE LA ORA 11.39.34 SECUNDE AUTOUTILITARA PEUGEOT BOXER ESTE INREGISTRATA DE APARATUL RADAR CU VITEZA DE 48KM/H. MAI DEPARTE ;ORA 11.39.36 - 11.39.39 DE SECUNDE MILITIANUL OPERATOR RADAR CU ATESTAT VALABIL FILMEAZA LIVE AUTOUTILITARA PE TOATA LUNGIMEA LATERALA(7,45 M)ASTA PENTRU CA;ERA FOARTE BINE POZITIONAT SAU ERA TILHAR LA DRUMUL MARE STIND LA COTITURA SA DEA IN CAP? ESTE INDICAT SA MODIFICI POZITIA IN CARE APARATUL RADAR S-A CALIBRAT PENTRU MASURAREA CORECTA A VITEZEI AUTOVEHICULELOR ? IN FINAL LA ORA 11.39.44 DE SECUNDE MILITIENII SE DEMASCA SINGURI .ADICA;OBIECTIVUL ARATA CLAR CIT DE APROAPE ERAU AMPLASATI MILITIENII DE CURBA. CONCLUZIA;AUTOUTILITARA PEUGEOT BOXER APARE IN CADRUL OBIECTIVULUI RADAR 7 SECUNDE(CU FILMAREA LIVE CU TOT) ,MILITIANUL PUTEA SA REACTIONEZE DIN PUNCT DE VEDERE UMAN ? ADICA;IN 7 SECUNDE MILITIANUL PUTEA SA REACTIONEZE PSIHIC(FIIND SI PUTIN RETARDAT) SI FIZIC(AVIND O STATURA DE GHIOLBAN)? DECI,A FOST O TILHARIE LA DRUMUL MARE PREMEDITATA? SUNTETI DRESATI PE VINATOARE ,NUN PE PREVENTIE? STIIND CA;INDIFERENT CE ABUZ SAU INFRACTIUNE COMITET SUNTETI APARATI DE CEI CARE V-AU DRESAT,DEOARECE VOI SUNTETI IRESPONSABILI PENTRU FAPTELE VOASTRE DIN PUNCT DE VEDERE LEGAL. ADICA;LA PROCESUL DE CONTESTARE A PROCESULUI VERBAL VOI NU SUNTETI PREZENTI ,SAR NUMAI CU RASPUNS LA INTIMPINARE CEI CARE V-AU DRESAT SI MAI DEPARTE NU SE PREZINTA LA PROCES FIIND LINISTITI CA SUNT BLAT CU JUDECATORII?

CULCEA MARIAN
24 aprilie 2016
MILITIENII-TILHARI LA DRUMUL MARE

daca acest link nu este vizibil ,va rog sa cautati pe youtube ispirliu -Culcea Marian(ispirliu este militianul)pentru a viziona live autoutilitara PEUGEOT BOXER cu performante de masina de curse. https://youtu.be/SVSB_wWGTaY

ion
24 aprilie 2016
radar

Comentariu corect. Dar misiunea principală a poliției si nu numai este preventia. Asa că prezența, , la vedere" ar fi mult mai folositoare. Parerea mea.

George
24 aprilie 2016
Radar Ascuns

Hai sa nu ne mai ca*am pe noi cu radarele din Romania. Nu sunt de partea Politie dar nici de partea celor ce urasc Politia. In afara daca va duceti sunt radare fixe peste tot si ascunse. Daca era si la noi asa luam amenzi cacalau si nu reuseam sa le platim niciodata. Cand unu din sens opus iti da flash si te atentioneaza ca e politie/radar si tu nu incetinesti asta inseamna ca esti prost de bubui sau nu esti atent la drum si sa ai bunul simt sa incetinesti. Sa nu mai zic ca atunci cand ne iarta de amenzi usturatoare asta nu se mai pune.

Rares
24 aprilie 2016
Culcea

După ce ca ești prost mai scrii și cu majuscule. A învățat cocalarul sa lege 2 cuvinte în SCRIS și acum nu îl mai poți opri

Andreea
24 aprilie 2016
Politia este jalnica

In primul rand la noi nu exista politie. Sunt doar simple marionete ale statului roman care, nu fac altceva decat sa urmeze niste ordine de prost gust, date fara a fi gandite. In al doi-lea rand... Noi nu avem sosele nici pentru viteza legala... Iar in final doresc sa atrag atentia celor care au realizat articolul. Sa va fie rusine pentru imaginea articolului. Poza este de la accidentul unor prieteni de-ai mei. Si este de acum 7 ani. Rascoliti amintiri triste pentru cei ce recunosc fotografiile.

Ionut
24 aprilie 2016
Culcea Marian

Din cate vad eu tu esti un ghiolban, vad asa din vorbele tale, care se pare k ai ceva cu politia. Din cate imi dau seama esti cam violent asa si cred k ai avut multe probleme cu legea. Dar na, nu or sa comenteze oameni care isi vad de treaba lor. Tot jigodii care cred k le stiu ei pe toate si au citit vreun articol in presa k na politia face abuz. Da tie cn iti da dreptul sa incalci legea si poate prin acest gest nenorocesti vreunul pe sosele. Dak eram in alta tara nu aveai nimik de comentat dar na suntem in Romania si suntem smecheri cu doi ,,sm". Nu impresionezi pe nimeni cu filmarile tale si cand o sa mai inveti putina carte atunci sa vb. Ti-as explica cum functioneaza radarul dar nu cred k ai capacitatea sa intelegi

@Ionut
24 aprilie 2016
o iau pe mata

la mpula analfabetule. O abuzez pana-i cad flocii si dintii

Iol
24 aprilie 2016
:))

As vrea sa vad niste poze din tari civilizate din Europa,in care politistii stau ascunsi la japca cu radarul.as vrea sa vad o poza din UK....doar una.si suntem tara cu procentajul cel mai mare la accidente pentru ca nu avem sosele cum au alte tari din Europa.asa ca,sa se mai duca in p.... mea si mascariciul ala de Godina.mare personalitate in Romania....Godina,un disperat dupa like-uri si sa fie in centrul atentiei.tot un Garcea ramane.

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Pagina a fost generata in 0.4492 secunde