Mii de ceasuri ascunse într-un container prin metoda "capac"

262
Polițiștii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au descoperit, în urma reverificării mărfurilor dintr-un container, 43.400 de ceasuri. 


În fapt, după efectuarea controlului fizic și acordarea liberului de vamă, au oprit un transcontainer, sosit în portul Constanța Sud-Agigea la data de 26.07.2012, încărcat cu diferite mărfuri generale, import din China.

În urma reverificării cantităților și tipurilor de mărfuri din acest container, au fost identificate ascunse, folosindu-se metoda ,,capac", 98 de bax-uri din carton, înfășurate suplimentar în folie de rafie de culoare verde, în care au fost identificate 43.400 ceasuri de mână de diferite modele și mărci. Ceasurile nu fuseseră declarate organelor vamale și nu erau menționate în documentele externe de transport.


Din primele verificări a rezultat că, marfa era destinată unei societăți comerciale din Ilfov, administrată de către un cetățean chinez.

Valoarea în vamă a celor 43.400 ceasuri este de aproximativ 174.000 de euro.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă față de cetățeanul chinez, urmând a fi făcute propuneri legale corespunzătoare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 31 Iulie 2012
Stire din Eveniment : Tâlhari băgați la zdup
Marţi, 31 Iulie 2012
Stire din Eveniment : Pieton beat lovit de o mașină
Pagina a fost generata in 1.6896 secunde