Mii de euro despăgubiri pentru un violator în serie, din cauza condițiilor din închisoare

412
Mii de euro despăgubiri pentru un violator în serie, din cauza condițiilor din închisoare - inchisoareincoreeadesud-1547194188.jpg

Articole recomandate

Un caz teribil, și cu siguranță nu singular, a fost descoperit în România, după ce s-a aflat că un violator din România, care la un moment dat și-a agresat și propria mamă, a ajuns să primească mii de euro despagubiri de la stat și reducerea pedepsei inițiale, în baza recursului compensatoriu.

Aproape 15.000 de lei, adică 3.000 de euro, a primit despăgubire un violator în serie din România, pentru condițiile din închisoarea unde și-a ispășit pedeapsa. De asemenea, acesta a beneficiat și de o reducere a pedepsei cu 180 de zile, cu toate că bărbatul a fost de mai multe ori condamnat pentru violuri si tentative de viol.

Petru Herea-Cristea a fost condamnat de trei ori pentru mai multe violuri și tentative de viol. De fiecare dată, însă, a fost eliberat condiționat înainte de a-și executa sentința, scrie digi24.ro.

Ultima dată, bărbatul a ajuns în fața judecătorilor după ce în 2017, la puțin timp după ce a ieșit din penitenciar, a încercat să-și siluiască propria mamă.

Curtea de Apel Oradea a fost obligată să îi taie din pedeapsă 180 de zile după ce Petru Herea Cristea a invocat, în baza legii recursului compensatoriu, "condițiile necorespunzătoare" în care a stat, timp de doi ani și jumătate în Penitenciarul Satu Mare.

În plus, statul român a fost obligat de CEDO să-i plătească 3.000 de euro pentru aceleași condiții necorespunzătoare în care a fost ținut după gratii timp de 10 luni.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4849 secunde