Milioane de pachete de țigări confiscate. Cele mai traficate mărci, L&M și Marlboro

96
1

Articole recomandate

În primele șase luni ale anului 2013, polițiștii de frontieră au reținut, în vederea confiscării, 4.600.000 de pachete de țigări cu o valoare aproximativă de 54 de milioane de lei, din care 1,3 milioane de pachete făcând obiectul contrabandei cu țigări. Dintre acestea, aproximativ trei milioane de pachete de țigări au fost descoperite și ridicate în vederea confiscării și distrugerii, în Portul Constanța, deoarece în urma expertizelor realizate inclusiv de producătorul de țigarete, acestea au fost declarate ca improprii consumului. Totodată, au fost depistate 21 de grupuri organizate care făceau contrabandă cu țigări, în care au fost identificate 120 de persoane. 

În majoritatea cazurilor, țigările au fost depistate atât în punctele de trecere ale frontierei, ascunse în mijloace de transport, cât și în zona de competență, pe comunicațiile din apropierea frontierei. Țigările erau cumpărate fără documente legale cu intenția de a fi comercializate pe piețele din interiorul țării.

Persoanele implicate în traficul ilegal cu țigări provin din România, Ucraina și Moldova, dar și din alte state precum Serbia, Rusia, Ungaria etc. Cele mai traficate mărci de țigări au fost L&M, Plugarul, Doina, Jin Ling, Ronson, Marble, Monte Carlo, Marlboro. 

Comentează știrea

Fumatorul de netimbrate
9 august 2013
Votez hotul cel mai mic!

Sa traiasca bisnitarii de tigari,ca de la ei cumparam tot tigari proaste ca de la ,,oficial'',dar macar mai ieftine. De ce sa dau eu mai mult,ca banii sa mearga la un buget din care se imbogatesc marii mafioti ai tarii ? Nu sprijin banditii protejati de lege,prefer sa cumpar de la hotii mai marunti,aia mai putin protejati.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6366 secunde