Militar american de la Kogălniceanu, rănit în timpul unui exercițiu

1145
Militar american de la Kogălniceanu, rănit în timpul unui exercițiu - 00ff7a83bcd5b044cde96ec2519861c6.jpg
Un militar american de la Baza Mihail Kogălniceanu a fost rănit, ieri, în cadrul unui antrenament comun cu partenerii români desfășurat în poligonul Babadag. Potrivit oficialilor americani, militarul a fost rănit în timpul manevrării unui dispozitiv tip grenadă, însă viața lui nu a fost pusă niciun moment în pericol.
Soldatul lua parte la exercițiul româno-american "Joint Task Force Est", desfășurat în poligonul din Babadag, când, în jurul orei 10.30, în timpul manevrării unei grenade, dispozitivul respectiv a explodat, rănindu-l la mână. Imediat, militarul a fost preluat de un elicopter UH-60 al armatei americane, care l-a transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, fiind internat la secția Chirurgie Plastică. În urma evaluării stării de sănătate, medicii constănțeni au concluzionat că pacientul prezenta un traumatism complex al mâinii drepte, fără degete amputate, și l-au băgat de urgență în sala de operații pentru a-i reface brațul.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului, dr. Liliana Tuță, în zilele următoare pacientul va avea nevoie de o nouă intervenție chirurgicală pentru traumatism radius drept.
Însă, oficialii americani doresc ca imediat după ce soldatul rănit își revine din anestezie, să îl transporte la un spital militar din Germania.
Biroul de relații publice al Forței Operaționale de Est, cu baza la Mihail Kogălniceanu, a emis un comunicat de presă în care se precizează că militarul a fost rănit în urma unui exercițiu desfășurat la Babadag, în timp ce manevra un simulator de grenade. Soldatul a fost evacuat din câmpul de antrenament cu un elicopter UH-60 și dus la spitalul din Constanța, unde a primit îngrijiri de specialitate. De ase-menea, se precizează că viața rănitului nu a fost pusă în pericol.
Manuela Stroescu, purtătorul de cuvânt al Bazei Mihail Kogălniceanu, ne-a declarat că în astfel de situații nu pot fi făcute publice informații legate de militarul rănit până ce familia acestuia nu este anunțată.
La exercițiul "Joint Task Force East Rotation 09", la care lua parte și soldatul rănit, participă aproximativ 600 de militari români și 1.200 de militari americani și se desfășoară în perioada 6 august -15 octombrie. Pregătirea constă în exerciții de tragere în comun cu armamentul din dotare, exerciții cu trageri reale - nivel pluton, exerciții tactice specifice zonelor urbane, rezolvarea unor situații tactice, alte tehnici de acțiune individuale, executarea de patrule mixte, acordarea primului ajutor în zonele de operații.
Acest exercițiu se desfășoară în baza acordului dintre România și Statele Unite ale Americii privind activitățile forțelor Statelor Unite staționate pe teritoriul României, semnat în anul 2005 și ratificat de Parlamentul României în anul 2006.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9096 secunde