Militarii americani din Afganistan, transferați pe la Baza "Mihail Kogălniceanu"

609
1
Militarii americani din Afganistan, transferați pe la Baza

Articole de la același autor

Armata americană va aduce noi trupe în Baza Militară Mihail Kogălni-ceanu din Constanța, odată cu închiderea operațiunilor de la baza aeriană Manas, din Kârgâzstan. Amploarea operațiunii va fi însă mult mai mică decât cea din Asia Centrală, susțin oficialii armatei SUA. Anunțul a fost făcut, potrivit EurasiaNet.org, de generalul maior John O’Connor, comandantul 21st Theater Sustainment Command, într-un interviu pentru Foreign Policy.
Militarii au început retragerea din baza aeriană Manas încă din toamna lui 2013, iar trupele în România ar urma să ajungă în perioada februarie - iulie 2014.  
Baza aeriană de la Manas era utilizată pentru retragerea trupelor americane care luptă în Afganistan. După ce Guvernul Kârgâzstanului a retras dreptul de folosire al aeroportului din Manas, Armata SUA a decis tranzitarea trupelor din Afganistan prin baza militară din Constanța. 
Astfel, potrivit afirmațiilor generalului O’Connor, aproximativ 400 de militari aflați sub comanda acestuia vor ajunge în județul de la ma-lul mării în luna februarie, pentru a pregăti tranzitarea trupelor americane prin aeroportul constănțean. Se impune menționat că în baza aeriană din Kârgâzstan au activat 1.400 de militari și 200 de civili.
Pentru că a aprobat operațiunile de tranzit prin această bază, Guvernul României ar urma să primească o cantitate considerabilă de combustibil, care este ținută însă secret. 
Totodată, reprezentantul Armatei SUA a susținut că tranzitarea trupelor prin Constanța, deși va însemna realizarea unei escale, presupune costuri mai mici decât operațiunea din Kârgâzstan.
Se impune menționat că, cel mai probabil în contextul acestei mutări a operațiunii, în 2012 la Baza Mihail Kogălniceanu a fost realizat un exercițiu ce a constatat în realizarea unui transfer de trupe din Af-ganistan. La data respectivă, au fost tranzitați 10.000 de militari americani. De asemenea, în cursul acestei săptămâni, generalul Philip M. Breedlove, comandantul suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR), a venit în vizită la Baza "Mihail Kogălniceanu", pentru a verifica facilitățile logistice.


Comentează știrea

Liviu Chilian
1 februarie 2014
Militaratii Jewnglishtanezi - primate-neumane ce tin omenirea int'run primitivism subuman!

In trecut, cuvantul 'militar' era sinonim cu 'onoare'. De la legionarii Romani la cavalerii medievali, onoarea a ramas simbolul militarului. In ziua de azi, militaratii sunt MAIMUTELE(primate-neumane) ce tin omenirea'n loc, intr'o atmosfera primitiva in care violenta a inlocuit, cu totul, orice perspectiva de umanism. Militaratii din toate tarile lumii, iau exemplu de la maimutoii Jewnglishtanezi. Cititi adresele ce urmeaza. Veti intelege ce inseamna "onoare" pentru calaul-militarat-Jewnglishtanez ce terorizeaza Omenirea cu HOTIA si SETEA de sange!! Pacatul comis de catre politicastrii Rromarlani impinsi de Satan, ce au adus pe capul copiilor Romani, PLAGA violentei primitive jewnglishtaneze, este unul capital si numai Dumnezeu il mai poate absolvi!! Dar, dupa cum vedem, politicastrii si merdialqaedanii din fosta Romanie, L'au Izgonit pe Dumnezeu din Gura de Rai Romaneasca! --- …"Din cauza inabilitatii(refuzului) persistente de a’si inregistra conturile, Pentagonul este singura agentie federala ce nu s’a conformat cu legea ce cere audit anual pentru toate departamentele guvernamentale. Asta’nsemnand ca 8,5 trilioane de dolari din banii platitorilor de taxe daruiti Pentagonului de catre Congres din 1996, primul an in care’ar fi trebuit sa fie verificat, nu au fost inregistrati niciodata. Acea suma depaseste valoarea de anul trecut a schimburilor economice ale Chinei." --- …"Because of its persistent inability to tally its accounts, the Pentagon is the only federal agency that has not complied with a law that requires annual audits of all government departments. That means that the $8.5 trillion in taxpayer money doled out by Congress to the Pentagon since 1996, the first year it was supposed to be audited, has never been accounted for. That sum exceeds the value of China's economic output last year." --- http://news.yahoo.com/special-report-pentagons-doctored-ledgers-conceal-epic-waste-144950858--business.html --- http://www.washingtonsblog.com/2013/11/8-5-trillion-taxpayer-money-doled-congress-pentagon-since-1996-never-accounte d.html --- Clpetomaniaci din banul truditorilor, si narcomaniaci. Cum a fost posibil sa li se permita acestor barbari-primitivi sa PANGAREASCA buna Tara Romaneasca?!? Afara din vatra satului Piatra, cu PORFIRICII Jewnglishtanezi, alias LACHEII Zsidanilor! --- http://www.huffingtonpost.com/2014/01/15/air-force-cheating-scandal_n_4603965.html

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5094 secunde