În această vară

Militarii americani vor desfășura misiuni medicale în Constanța și Tulcea

2347
Militarii americani de la Mihail Kogălniceanu au finalizat, la sfârșitul săptămânii trecute, reabilitarea grădiniței Delfinașul din localitate.
"Sperăm ca acest proiect să însemne ceva pentru comunitate și să fie doar una dintre ocaziile de a lucra împreună pe viitor", a spus col. Gary Russ, comandantul soldaților americani.
Detașamentul de militari americani, care aparține Batalionului Naval Mobil de Construcții 11 din Gulfport, Mississippi, va fi staționat în România până în august. Ulterior, un alt detașament va continua proiectele umanitare în județele Constanța și Tulcea.
În ultimii doi ani, militarii americani au finalizat 16 proiecte, cu costuri individuale de la 9 la 32 mii de dolari americani. Criteriile de selecție pentru aceste proiecte umanitare sunt stricte - instituții publice destinate fie activităților medicale sau de învățământ, identificate cu sprijinul autorităților locale.
În vara aceasta, între 20 iulie și 28 august, yankeii vor desfășura alte șase misiuni medicale în județele Constanța și Tulcea, cu colaborarea autorităților sanitare române - consultații, servicii de optometrie și stomatologie, vaccinări.
Toate proiectele civic-umanitare sunt finanțate printr-un program al Depar-tamentului de Apărare al SUA. De la momentul identificării unui proiect și până la etapa de execuție, procesul durează aproape un an de zile. Suma totală investită în acest program de asistență umanitară în România în perioada 2000-2008 a depășit valoarea de 2,8 milioane de dolari americani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2311 secunde